Vad gör du nuförtiden? Per Norbergs berättelse.

nyheter

2024-06-24 Per Norberg lever ut sin dröm i änglarnas stad och har så gjort senaste 12 åren som fotograf och regissör. Strömsundssonen flyttade till Göteborg och därefter till Los Angeles för att möta en minst sagt spännande vardag mitt i navet av foto och filmvärlden. När han berättar om Los Angeles så känns det nästan som om man är där på besök och i nästa andetag påminns vi om hur vackert det är kring Vattudalen och att det inte bara är vi som bor här som fått uppleva Strömsunds goda sidor.

Per Norberg blev tipsad av mamma, Laila Norberg som bor i Strömsund, att återge sin upplevelse av att bo utomlands, efter att ha läst andras berättelser i Affärsnytt Norr´s serie ”vad gör du nuförtiden”. Per hörde av sig för att berätta om livet i USA. Det känns litegrann som att vi får vara med på en del av resan och gensvaret från er läsare har varit väldigt positiv.

Pers berättelse:

Jag har genom mitt jobb bott av- och till i Los Angeles de senaste 12 åren men flyttade tillbaka till LA efter 2022, efter 2 år i Göteborg under Pandemin.

Jag minns första gången jag besökte USA i 10-11 års åldern och hur jag då bestämde mig att “här vill jag bo en dag”. Det var härligt klimat, helt otroligt stort urval av allt från mat till kläder till bilar och allt annat – samt trevliga människor och överlag en känsla som jag blev helt fångad av. I vuxen ålder så har det varit en naturlig del också då mitt jobb är väldigt nischat som fotograf inom det som kallas Lifestyle, med fokus på transportmedel överlag och bilar specifikt.

AUDI a3 2024
Toyota
I Europa sker det mkt produktioner i Portugal och Spanien men i USA sker det mesta på Västkusten och Los Angeles är ju en stad uppbyggd kring film och foto. Här finnas alla världens bästa assistenter och ljustekniker och allt annat som behövs för att bygga de team som sätts ihop för de jobb jag utför. www.dejanandper.com / www.photoagency.se
HOKA running Shoe
.
Det kan ju tyckas som att mitt jobb är att “ta lite bilder” men det är väldigt mycket planerande och stora team som krävs för att göra kampanjbilder som syns globalt för stora varumärken.
25-100 personer är del i teamen för att få allt att funka. Det är som en mindre by ibland med poliser som stänger av vägar/trafik, kock som lagar mat, sjukvårdspersonal närvarande osv.
.
Det jag gillar med Strömsund är att det gav mig väldigt mkt frihet som ungdom att utforska vad jag ville göra. Att kunna träna hockey men samma kväll kunna repa med bandet för Dunderhallen låg 10 min promenad från Rockverket osv. Det går inte om man bor i en stor stad. I dagsläget förstår jag ju hur lyckligt lottade alla i Sverige är med att ha en ren och oförstörd natur och ren luft att andas… Allt det som man tar för givet men som är det viktigaste vi har. 

.

Jag har många fina minnen från Strömsund och återvände för ett par år sedan för att fota en vinterkampanj med KIA strax norr om Strömsund. De som följde med på jobbet ville vara någonstans vi kunde hitta avskildhet för bilen var hemlig vid den tidpunkten. Dom var hänförda över hur vackert det var runt Vattudalen!

.
Text: Per Norberg
Foto: Per Norberg
Upplagd text: Cathrine Blixth
Per Norberg vid en typisk “trailer” som man har som kontor på fältet.
affarsnyttnorr

Kommentarer är avstängda.