Vad gör du nuförtiden? Hanna Nytomts berättelse

nyheter

2024-07-1 Hanna från Fagerdal driver eget företag med fokus på träning och kostrådgivning på Irland. Hon som i unga år friidrottade och sålde bingolotter i Hammerdal blev egen företagare med skinn på näsan i landet hon besökte, älskade och sedan flyttade till. Hon bor numera i Dublin på Irland med man och tre barn.
Hannas berättelse:
Jag heter Hanna Nytomt en 84:a från Fagerdal med mycket skinn på näsan.
Älskar träning och lite fart i livet. Jag har alltid varit väldigt aktiv och jag tror mina föräldrar hade lite sjå att hänga med vissa gånger på allt man ville vara med på.
Men dom gjorde det dom kunde så det mesta inom sport var man med på. Fanns väl kanske inte så mycket annat man kunde göra. Jag kommer ihåg en intervju jag gjorde som yngre när jag fick frågan vad man gör i Hammerdal på fritiden…. friidrotta och sälja bingolotter vart svaret.
.
Jag är född och uppvuxen i Fagerdal och har absolut älskat att man hade en sån fin och trygg uppväxt i dom norrländska skogarna. Verkligen många fina minnen från när man va liten. Sen hade jag turen att få ha min älskade Momma och Morfar så nära så dom träffade jag mycket.
.
Jag har flyttat till Dublin på den Gröna Ön Irland och jag absolut älskar, folket, kulturen och dom fina landskapen och havet, som jag gärna doppar mig i året runt.
.
Jag åkte över med min bästis Emma efter vi träffat ett gäng irländare på en pub i Göteborg midsommaren 2006.
Så hösten 2006 gick första turen över efter vi hade hälsat på en vecka på sommaren. Ja sedan dess har jag bott där.
Jag och Emma hade innan spenderat 1 år och 6 månader i Colorado/USA där vi hade som man brukar säga ”the time of our lives”.
.
Om jag ska va helt ärlig så hade jag aldrig tänkt på Irland som ett ställe jag ens hade på kartan att besöka. Man tänkte Irland/England grått och regnigt hela tiden. Men det är ju faktiskt helt fel även fast vädret kan va lite upp och ner. Det jag älskar mest är att Irländarna är så öppen och gästvänliga, man kan verkligen ha en konversation med vem som helst. Sen måste jag väl tillägga, publivet på Irland måste nog vara världens bästa.
.
När jag hade flyttat över så var det kanske inte jättelätt att hitta jobb på en gång så jag bestämde mig för att förverkliga en dröm jag haft sen ganska tidig ålder att bli personlig tränare.
.
Jag har nu ett eget företag shapeupfitness.ie
ShapeUp föddes 2012
Jag hjälper kvinnor att hålla igång med mest utomhusträning och kost. Ännu en grej i mitt liv som bara blev. Hade aldrig trott man skulle bli egen företagare men att va sin egna chef är ju bara bäst. Älskar att gå på jobbet varje dag vilket är få förunnat så jag uppskattar det verkligen och är samtidigt rätt stolt vad jag har åstadkommit med nånting som alltid har funnits mig varmt om hjärtat, just träning.
.
Jag bor med min man Stephen, mina 3 underbara tonåringar/barn Alice 15 år, Axel 16 år och Millie 9 år.
Vi har våran älskade hund Kaya och en katt som heter Ace. Vi bor i ett radhus på södra delen av Dublin.
.
Som boendes i en stad är väl tempot lite annat också kanske så vi är alla väldigt aktiva inom olika aktiviteter. Alice dansar på en högre nivå så vi har rest till England i omgångar på danstävlingar vilket gör mig oerhört stolt som mamma. Axel boxas 3 gånger i veckan och går på gym. Millie följer systers dansspår, men hon rider även häst och tycker det är mycket roligt. Stephen är också egen företagare och säljer hund/djurmat och äger en affär i Terenure/Dublin.
.
Saknar såklart familjen och alla kompisar, den ljuvliga känslan av att just komma hem. Man saknar det som gjorde att man kanske också tog steget att flytta, att alla just känner alla. Älskar att komma hem som just denna sommaren till Dundermarknaden och få träffa folk som man inte sett på länge. Naturen är ju också fantastiskt fin. Spelar nog inte nån roll hur många år man bor borta så är alltid Jämtland hemma. ”Home sweet home”
.
Det finns många minnen från Gymnasiet/studenttiden. Har ju suttit och kollat på massa bilder hemifrån och det slog mig verkligen hur roligt man hade det på den tiden.
.
Text och foto: Hanna Nytomt
Upplagd text: Cathrine Blixth
affarsnyttnorr

Kommentarer är avstängda.