Vad gör du nuförtiden? Fredrika Lundins berättelse

nyheter

2024-06-13 Fredrika Lundin minns jag som en duktig och glad tjej från tiden då hon gick i skolan i Strömsund och gjorde sin praktik på Affärsnytt Norr. Hon hade redan då siktet inställt på att flytta från Strömsund till USA. Sagt och gjort, 2016 bär det iväg till Los Angeles för att studera på Santa Monica College. Åtta händelserika år har gått och Fredrika har upplevt både spänning och utmaningar i drömmarnas land.

Jag växte upp i Strömsund men brukade resa till Kalifornien med min familj på somrarna och tyckte så himla mycket om det, drömde ofta om att flytta dit i ett par år och plugga. Drömmen blev verklighet 2016 då jag flyttade till Los Angeles och pluggade två år på Santa Monica College. Jag tog min Associate Degree i Business men kände inte att jag var redo att flytta hem igen då jag trivdes så bra och hade hunnit skapa mig ett liv här.

Fredrika tillsammans med vännerna Lotta och Corinne.

Jag kollade vidare på olika möjligheter att stanna kvar och började jobba för ett svenskt företag. Men jag kände inte riktigt att jag var klar med att plugga och ville gärna ta en Bachelor Degree här, eller en kandidatexamen i Sverige. Det slutade med att jag stannade kvar och pluggade på Cal State Northridge.

.

Emellan att jag har pluggat (och även under tiden) så har jag haft chansen att jobba för flera roliga och utmanande företag som gjort att jag vuxit mycket som person.

.

Det jag gillar med att bo här är att det aldrig riktigt står stilla, det kan vara extremt intensivt och även om jag ibland kan sakna lugnet med Strömsund så gillar jag att det alltid händer något nytt här. På fritiden älskar jag att åka iväg på festivaler, campa eller åka ut på havet på en båt!

 

 

Nu har det gått åtta år sen jag flyttade hit och även om det under perioder varit otroligt utmanande att flytta ensam till ett annat land så skulle jag aldrig gjort det annorlunda.

.

Jag älskar känslan av att ibland komma hem till Strömsund, det blir en stor kontrast från mitt liv här och bara en sån sak som att gå på Ica och handla eller ta en ”fika på Simonssons” känns så mysigt och speciellt. Jag saknar min familj mycket men jag har sån tur att dom tycker lika mycket om Kalifornien som jag, så om jag inte åker hem till Strömsund så kommer dom hit.

.

Min pojkvän och jag kom just hem från Texas där han växte upp och han längtar jättemycket till att förhoppningsvis snart få se Strömsund och var jag växte upp!

Pojkvännen Matthew och Fredrika.

Kram, Fredrika

Text: Fredrika Lundin

Foto: Privat

Upplagd text: Cathrine Blixth

affarsnyttnorr

Kommentarer är avstängda.