Förskolor läggs ner i Kommunen

nyheter

2024-03-22 På grund av att det föds för få barn i Strömsunds kommun och minskad inflyttning måste några förskolor stängas. Både i Hammerdal och i Strömsund. Förändringen kommer att ske inför hösten. Men det finns platser för de barnen på andra förskolor.

Det blir minst sagt bekymmersamt för Strömsunds kommun att locka flera att föda barn, för antalet minskar med ungefär 50 barn per år. Ett svårt läge för att kunna behålla samtliga förskolor och därför har beslut tagits att stänga två förskolor i Kommunen, Hammerdal och Strömsund, och barnen får i stället plats på andra befintliga förskolor.

Genom att underlätta flytten för barnen kommer Blomslingans personal att följa med till det nya stället för inskolning. Givetvis kommer stängningen att påverka personalen.

Enligt siffror från Kommunen har det tidigare varit årskullar på runt 125 barn men de senaste åren har antalet sjunkit drastiskt och under förra året föddes bara 75 barn i kommunen. När både inflyttning och barnafödslar minskar, då blir effekten negativ.

Text: Barbro Ericson

affarsnyttnorr