Bild privat.

Turismstrateg Anna Gillgren ger svar om Fångsjöbryggan

nyheter

2021-07-20 Anna Gillgren som är turiststrateg i Strömsunds kommun har haft semester men ändå hör hon av sig efter att ha läst i Affärsnytt Norr om alla frågetecken runt nytt uppförande av bryggan vid Fångsjön. Bryggan som gör det möjligt att kunna se hällmålningarna som Länsstyrelsen rev av säkerhets skull. Nu svarar Anna på våra frågor.

-Bryggan i Fångsjön vid hällmålningarna…en långbänk.

Länsstyrelsen byggde bryggan från början, satte upp skyltar vid alla fångstgropar med mera. För fem år sen hade jag en träff med en tjänsteman från Länsstyrelsen på plats och hon meddelade att Länsstyrelsen inte kommer att reparera nåt vad gäller bryggan ut till hällmålningarna, uppger Anna Gillgren.

-Jag hittade finansiering för lite små fix på bryggan och rastplatsen men eftersom stockarna i vattnet behövde bytas ut var platsen inte ok. Jag hade kontakt med chefen för dessa typer av frågor på kommunen och han meddelade att kommunen inte ska ansvara för bryggor över huvudlaget.

Tanken var att Ulriksfors byförening skulle fixa till platsen med LONA bidrag från Länsstyrelsen men de drog sig ur när det blev prat om ansvarsbiten, om nån ramlar och gör sig illa, säger Gillgren.

-När vi har en plats med sned brygga och hälften av den ligger under vatten kan vi inte skicka dit turister. Så jag bad Länsstyrelsen att ta bort allt därifrån och hoppas nu att vi, kommunen kan bygga nytt och fräscht. Det är vad jag vill och ska prova få till, avslutar Anna Gillgren.

Det ska tilläggas att all skyltning om hällmålningarna och fångstgropar efter Malmsjövägen är gjord av Länsstyrelsen. Nu kommer alltså Anna Gillgren att göra vad som går att göra för att få en ny brygga på plats igen.

Text: Barbro Ericson

affarsnyttnorr