Årets bäst utklädda och sötaste påskkäring Tilda Norlén tillsammans med pappa Måns.

Strömsunds sötaste påskkäring korad

nyheter

2024-03-28 Traditionerna håller i sig med Påskparad på Skärtorsdag i Strömsund där barnen från lågstadiet och förskoleklasser visar upp sig på Torget. Det är Strömsunds Köpmannaförening som står bakom arrangemanget. Bäst utklädd och Sötaste påskkäringen var Tilda Norlén som fick ta emot ett pris.

 

Årets bäst utklädda och sötaste påskkäring, t.v Tilda Norlén tillsammans med storasyster Tuve, samt mamma och pappa Gunilla och Måns.

Det är många år sedan Jörgen Olofsson på Coop var initiativtagare till påskparaden i Strömsund och traditionerna har hållit i sig även om antalet deltagare har minskat rejält. Det är ortens Köpmän som står för tillställningen och de barn som deltog tyckte att allt va så spännande. Att ta en bild som fångade deras glada ansikten fanns inte att räkna med. De hade spring i bena, snurrade och bytte plats hela tiden, men så ska barn göra. Men huvudsaken att alla såg ut att ha roligt. Här fick alla barn en liten överraskning och godis som Köpmännen stod för.

Annica Nyholm som ingår i Köpmännen berättar att i år deltog 162 barn.

-Visst har det blivit mindre antal som ställer upp men det är roligt ändå att hålla fast vid påsktraditionen och något som lockar ut folk på byn. Vinnarlagen kom från klass 3 A på Hedenvindskolan liksom Förskoleklassen, också från Hedenvind.

Då önskar vi alla en riktigt Glad Påsk! Kör försiktigt med kvasten när det bär iväg till Blåkulla.

Text o foto: Barbro Ericson

affarsnyttnorr