Strömsboken utsedd till årets hembygdsbok 2021

nyheter

2021-10-13 Strömsboken ges ut i december och brukar bli en fin julklapp till vänner och bekanta. Nu har skriftkommittén fått motta en utmärkelse för årets bästa hembygdsbok. Utdelningen skedde i samband med en ceremoni vid Jamtli i början av oktober.

Vid Heimbygdas höstmöte på Jamtli lördagen den 9 oktober delades utmärkelser ut till årets hembygdsförening och årets hembygdsbok.
Bra jobbat, skriver Anna Gillgren Tallqvist på Facebook och fortsätter:

I skriftkommittén ingår

Kurt Eriksson
Ronald Ragnvalsson
Kerstin Mårtensson
Nils-Olof Mårtensson
Rolf Lindgren
Lars Edlund

Motivering:

Årets hembygdsbok 2021: Strömsboken
”I över 30 år har Ströms hembygdsförening gett ut Strömsboken. Föregångaren till Strömsboken var en registerbok över församlingen i Ströms alla byar.

Sedan hembygdsföreningen i Ström tog över redigeringen av boken 1975, med hembygdsentusiasterna Sten Sundqvist, Jens Örjebro och John Westerlund, har Strömsboken mer handlat om berättelser från bygden.
Serien som kallades ”Tidsbilder från ett svunnet Ström” har fyllts med berättelser, artiklar uppsatser och bilder.

Böckerna har alltid utgått från att återspegla en viss tidsperiod. Boken för 2021 handlar om året 1981 och det är med den som Ströms hembygdsförening har blivit utnämnda av Heimbygda till årets hembygdsbok!

Föreningen tilldelas priset för sitt engagemang, intresse och hårda arbete, men även för lång och trogen tjänst! Ströms hembygdsförening har byggt upp en tradition kring boken och det är värt att hyllas! Skriftkommittén, en grafiker och en kanslist gör år efter år ett beundransvärt arbete med att berätta, dokumentera och hylla sitt kulturarv.”

Upplagd text o foto: Barbro Ericson

 

affarsnyttnorr