Ströms hembygdsförening utsetts till Årets hembygdsförening

nyheter

2023-04-22 Ströms hembygdsförenings kulturarbete är brett och inspirerande vilket genererat till att bli utsedd till Årets Hembygdsförening. Ära och prispengar på 10.000 kronor är en stor uppmuntran för föreningen.

Ströms hembygdsförening har utsetts till Årets hembygdsförening. Prisutdelningen sker vid Sveriges hembygdsförbunds riksstämma i Halmstad.

Den 13 maj i Halmstad kommer prisceremonin hållas. Prisutdelare för ceremonin är Anna-Karin Andersson som är ordförande för Sveriges hembygdsförbund. Förutom att Ströms hembygdsförening får titeln Årets hembygdsförening får de också 10 000 kronor i prispengar.

– Med sitt inspirerande arbete är Ströms hembygdsförening verkligen en värdig vinnare, säger Jan Nordwall, generalsekreterare för Sveriges hembygdsförbund i ett pressmeddelande.

Juryns motivering

”Ströms hembygdsförenings kulturarbete är brett och inspirerande. Tillsammans med museet Jamtli och Strömsunds kommun erbjuder föreningen en Öppen förskola för bygdens småbarnsfamiljer.

Den samiska kulturen och samers förutsättningar har synliggjorts med bland annat bildningar för barn och vuxna. Med sina insatser för lokalsamhället är föreningen en värdig vinnare av utmärkelsen Årets hembygdsförening.”

Upplagd text o foto: Barbro Ericson

 

 

affarsnyttnorr