Johanna Eriksson Nordisk Champion 1 guld + 1 silver på Nordic Open Championship

Strömbrytarnas juniorer imponerar

nyheter

2023-12-12 I lördags var några av Strömbrytarnas juniorer upp till Storuman för att tävla på Luciadunken i armbrytning. Strömbrytarna ställde upp med 5 juniorer i olika åldrar, allt från 10 till 20 år, vilka alla imponerade i sina olika klasser.

Fyra av de fem deltagarna (John har tävlat tidigare) gjorde tävlingsdebut med mycket gott resultat, 1 guld 3 silver och ett brons samt flera fina placeringar. Strömbrytarna representerades av Svante Alstergren, bröderna Alvin och Tobias Sjölander, John Staf Olofsson samt Lars-Arvid Larsson, det berättar Roger Eriksson som är ordförande i klubben.

T.h Svante Alstergren brons

Luciadunken är kanske den tuffaste junior tävlingen i Sverige, i år hade tävlingen lockat 95 deltagare från 9 olika föreningar, Roger fortsätter berätta om Strömbrytarnas framfart.

T.v John Staf Olofsson två silver

Lars-Arvid Larsson i mitten ett guld + ett silver

-Det kan även nämnas att i början av månaden var Strömsundsbördiga Johanna Eriksson, tidigare tävlande för Strömbrytarna, numera armbrytargymnasiet i Storuman och tävlande för Storuman Armsport, nere i Stockholm och tävlade på Nordic Open Championship (Öppna Nordiska Mästerskapen). Hon tävlade i klassen J18 +63kg och inledde med att nypa silvermedaljen i vänster arm, gör sedan en väldigt bra tävling i höger arm och bryter hem guldet, så numera kan hon titulera sig nordisk mästare i J18 +63kg, avslutar Roger som skickar över några bilder.

Text: Barbro Ericson

 

 

 

 

affarsnyttnorr