Stig Engström är själv en aktiv person och satsar stort för att också andra ska komma ut och röra på sig. Bilden är lite suddig men man får observera att han är fångad "i farten". Foto: Cathrine Blixth

Stig Engström prisad för Årets folkhälsoinsats

nyheter

2023-06-7 Som Affärsnytt Norr skrev om igår så tilldelades Stig Engström utmärkelsen för Årets folkhälsoinsats. Han är en drivande företagare som också vet att motion är ett plus i kanten för att uppnå prestation. Därmed har han under åren satsat stort, till att börja med på de egna anställda, men också spillt över till allmänheten som han gärna vill sporra till att röra på sig.

”Stig har verkligen i flera år bidragit till att alla i kommunen ska ha möjlighet att hålla igång på ett roligt sätt utan att det ska kosta något”. Så lyder en del av nomineringen som i år ger Stig Engström utmärkelsen Årets folkhälsoinsats. Priset delades ut under nationaldagsfirandet på Ströms hembygdsgård den 6 juni.

Stig Engström vid prisutdelningen, omgiven av Hans Erik Jansson och Susanne Hansson. Foto: Privat.

Strömsunds kommun uppmärksammar varje år en god folkhälsoinsats. Priset kan delas ut till anställda, privatpersoner, offentliga verksamheter, organisationer, företag eller föreningar om de på ett föredömligt och aktivt sätt tagit initiativ till åtgärder som positivt påverkar folkhälsan, uppges från Kommunen.

Arkivbilder från engcons teambuilding aktiviteter. Att kämpa tillsammans bidrar också till gemensam trivsel på jobbet. Foto: Be.

Allmänheten får nominera

Det är allmänheten som nominerar kandidater och Folkhälsorådet har utsett pristagaren som år 2023 är Stig Engström med följande motivering:

”Han skapar möjligheter för sina anställda med ledarledda onsdagsträningar, friskvårdstid och bidrag till träningsutrustning för att få dem aktiva. Han anordnar engcon-dagarna för alla invånare i Strömsunds kommun. 

Engcon-dagarna har varit mycket uppskattade, med flera hundra besökare per tillfälle. Både unga som äldre som sprungit, åkt skidor, lekt, hoppat hoppborg, sen bjuds det på korv och dryck med mera. 

Stig ser till att skidspåren på Rotnäset och vid skidstugan hålls fina. Han ser även till att det finns ett skidspår på Ströms Vattudal mellan Rotnäset och Strand, något som verkligen nyttjas av många invånare som åker skidor, spark och promenerar. 

De sista två vintrarna har även slalombacken pistats och hållits öppen när vädrets makter har tillåtit det. Så Stig har verkligen i flera år bidragit till att alla i kommunen ska ha möjlighet att hålla igång på ett roligt sätt, utan att det ska kosta något”.

  • Stig Engström bidrar på flera sätt till en bättre folkhälsa i Strömsunds kommun. Förutom alla aktiviteter som beskrivs i nomineringen så sprider Stig inspiration och goda exempel till andra företagare, föreningar och möjliggör ett mer aktivt liv till våra kommuninvånare, säger Susanne Hansson, (S), ordförande i folkhälsorådet.

Priset delades ut på nationaldagen

Utmärkelsen delades ut den 6 juni under nationaldagsfirandet på Ströms hembygdsgård och består av diplom och 5 000 kronor att använda till hälsofrämjande insatser.

Upplagd text: Barbro Ericson

 

affarsnyttnorr