Skolan firar – får fortsätta diplomera gymnasieekonomer

nyheter

2023-11-30 Hjalmar Strömerskolan har blivit recertifierad vilket innebär att gymnasieskolan får fortsätta att diplomera gymnasieekonomer till och med 2025. Det firade skolan med tårtkalas tillsammans med eleverna på ekonomiprogrammet.

Att vara en certifierad gymnasieskola innebär att skolans utbildning håller så hög nivå att eleverna direkt efter studenten kan söka jobb som till exempel ekonomiassistent, kundansvarig eller redovisningsassistent. De är också väl förberedda för högre studier i ekonomi.

– Certifieringen är en betydelsefull kvalitetsstämpel för skolan, och framför allt för eleverna som kan vara trygga med att de hos oss får en gedigen utbildning som lägger en bra grund inför yrkeslivet, säger Heidi Sundelin, tillförordnad rektor. 

Firar med tårtkalas

Onsdagen den 29 november firade Hjalmar Strömerskolan certifieringen som gäller till och med 2025. Så här skriver certifieringsorganet:

”Vi noterade det engagerade arbetet och skolans föredömliga verklighetsbaserade lärande med bland annat fadderföretag, UF och APL. Skolbesöket visade nöjda elever som är väl medvetna om kriterierna och kan beskriva sina kompetenser. Ansökan är mycket välskriven och innehållsrik och ett mycket bra underlag för fortsatt utveckling. Vi ser fram emot att få följa ert fortsatta arbete. 

– Vi är naturligtvis väldigt glada över detta och har firat med tårtkalas tillsammans med eleverna på ekonomiprogrammet. Certifieringen är värdefull både för dem och för skolan, säger Monica Göransson Löf, lärare i matematik och företagsekonomi samt samordnare för diplomerad gymnasieekonom.

Representanter från branschen i certifieringsorganet

Alla certifierade skolor ska uppfylla ett antal krav och måste sedan godkännas av ett särskilt certifieringsorgan med representanter från branschorganisationer för redovisning, rådgivning och marknadsföring, högskolan, Bemanningsföretagen, Civilekonomerna, Föreningen lärare i Ekonomiska ämnen och Sveriges Skolledarförbund.

Upplagd text o foto:: Barbro Ericson

affarsnyttnorr