Simon Engström 19 år debuterade i hockeyallsvenskan

nyheter

2024-03-7 Vilket drömscenario det blev för 19 årige Simon Engström från Havsnäs när han debuterade i hockeyallsvenskan på Hovet i Stockholm med omkring 5.500 personer på läktaren när ÖIK spelade mot Djurgården.

När ÖIK saknade ett antal ordinarie spelare inför matchen mot Djurgården i Globen Stockholm fanns tre duktiga kandidater från J20 med, Simon Engström samt hans medspelare och kurskompisar från hockeygymnasiet i Östersund, Isac Hamberg och Bill Humble. Ett drömscenario för ynglingarna och på torsdag morron kom gänget tillbaka till Östersund.

Och vad säger då Simon Engström dagen efter och en hel natts bussfärd hem till Östersund:

-Det här är så stort och mäktigt och något som jag drömt om, att få spela med A-laget, och inför så många åskådare, berättar Simon och fortsätter:

-Vi kom hem i morse och det har varit lite svårt att sova under dan. Många tankar och repriser har snurrat i huvudet.

Hur känns det att få hoppa in i A-laget och göra sin debutmatch?

-Att spela i A-laget innebär att du måste vara både smartare och snabbare, för det är högre tempo och då gäller att tänka och spela snabbare. Att hålla farten uppe hela tiden. Lite skillnad från spelet i J20. Jag tycker att jag gjorde en bra insats i matchen.

Och att komma in på isen med 5.503 åskådare är svårt att beskriva, och en dröm som jag haft, så givetvis kändes det betydelsefullt, men nervös var jag inte.

-Nu är min önskan att få fortsätta spela med ÖIK och att de blir kvar i hockeyallsvenskan, uppger Simon.

Östersunds IK, ÖIK, höll jämna steg med Djurgården i de två inledande perioderna, men tappade greppet om matchen i den tredje.

Efter grundskolan i Strömsund gick Simon hockeygymnasiet i Östersund och gick ut skolan i våras. Han har spelat två år med J18 och sista året med J20.

-Jag har under den senaste skolterminen tränat med A-laget och efter jag slutade gymnasiet har det varit mycket träning hos ÖIK. Och den träningen har verkligen sporrat mig och nu är det bara att hoppas på att det blir en fortsättning med ÖIK, avslutar en glad Simon Engström.

Text: Barbro Ericson

Foto: Privat

 

affarsnyttnorr