Robin Bryntesson följer Vasaloppseliten som SVTs reporter

nyheter

2024-02-12 Robin Bryntesson från Rossön är skidåkaren som har haft mycket "hyss" för sig i idrottens sammanhang och i Vasaloppet i fjol åkte han tävlingen med skidorna vända bak och fram. De gick de å, men jobbigt va de. Nu i årets lopp kommer han att följa eliten som SVTs reporter.

Robin Bryntesson från Rossön är en person som har förmågan att locka fram positiva och roliga saker i tillvaron. Något som smittar av sig till omgivningen. ”Huvudet ner och fötterna upp”.

Han har åkt Vasaloppet runt 10 gånger och vid ett tillfälle kom han på att vara sist i startfältet och därmed satte han inga personrekord. I fjol då var det annat på gång, då åkte han tävlingen med att vända på skidorna  och åka bakfram hela vägen. Jobbiga mil men han klarade utmaningen, att staka sig fram utan att ha kontroll på vad som fanns i färdriktningen.

Nu har Robin fått ett uppdrag från SVT att följa elitåkarna som reporter. Han uppger själv att då ska han både snacka och åka, men inte vara i vägen. Han kommer att följa så långt det är möjligt, men känner att det skulle sitta bra om någon har en ”raketmotor” att låna ut. Det här blir också en utmaning och Robin vet att det går inte följa elitåkarna så värst långt i spåret. Vasaloppet går av stapeln första söndagen i mars.

Text Barbro Ericson

Foton: Privat

affarsnyttnorr