Patrik Lönnberg håller Skroten öppen vissa dagar under veckan.

Returen i Ytterån AB tar emot ditt skrot i Strömsund

nyheter

2023-12-7 Under sommaren och hösten har det varit full aktivitet för att få till den nyetablerade skrotplatsen, metallåtervinning, i Strömsund. På industriområdet finns nu en lättåtkomlig uppsamlingsplats för privata och företag.

Ägaren av Returen i Ytterån AB Olof Björklund har tidigare haft en mindre uppsamlingsplats på Näsviken men nu under sommaren och hösten har han satsat stort på en ny lättåtkomlig återvinningsplats av metallskrot på industriområdet, mellan Strömsund och Ulriksfors. Något som är till nytta för naturen, privata och företag. Olof får berätta om investeringen som blev fördröjd på grund av ett omfattande markarbete.

Bilden på Olof Björklund är från i somras när markarbetet kördes igång.

-Det har varit ett stort och tungt arbete för platsen var bara råmark när jag tog över och det är många ton bergkross som körts dit som fyllnadsmaterial, av Janne Ottossons åkeri. Vi har haft egen arbetskraft och egna maskiner på plats, för planering, vi har grävt ner en stor oljeavskiljare samt inhägnat området. Tanken var att den här återvinningsplatsen skulle ha varit klar betydligt tidigare, men som sagt, det krävdes betydligt mycket mera arbete än planerat.

Nu är platsen klar och mycket skrot kommer från privatpersoner, åtminstone under barmarksperioden, i övrigt från företag. Upptagningsområdet är runt Vilhelmina, Åsele, Ramsele, Strömsund och Hammerdal med omnejd. Utöver metallskrot tar firman också emot batterier. Däremot kan man inte lämna sin skrotbil här.

Foto: Returen i Ytterån AB

-Mycket metallskrot får vi in under sommarperioden när folk börjar städa upp på gårdarna, det är mer än vad man kan tänka sig, uppger Olof och fortsätter:

– Dessutom är det firmor som arbetar med metaller och kablar som lämnar sitt skrot här. Efter genomgång och sortering av olika metaller så vägs det och så småningom går allt material vidare till återvinning, uppger Olof Björklund.

Vid vårt besök på skroten idag är det Patrik Lönnberg som finns på plats i bitande kyla och har för en stund sedan tagit emot kablar från Jorm Lego för återvinning.

Skroten på industriområdet i Strömsund har öppet enligt information i företagets annons på vår sida.

Text o foto: Barbro Ericson

affarsnyttnorr