Polskregistrerad bil ligger fortfarande kvar i diket

nyheter

2023-07-14 Att nå ansvarig myndighet att prata med när en dikeskörd bil fortfarande ligger kvar är en svår nöt att knäcka. Polisen vet inget, markägaren vet inget men en privatperson kunde tipsa om Trafikverket. Där blev det napp-

Att nå en polis i Strömsund eller Östersund är stört omöjligt i flera sammanhang. Folk hör av sig om en dikeskörd skåpbil som är registrerad i Polen och fortfarande ligger intill vägen strax norr om Strand. Den 30 juni skrev Affärsnytt Norr om dikeskörningen där två personer fördes till sjukhus för vård.

Det har gått två veckor sedan händelsen inträffade, Polisen har bandat bilen, men den ligger fortfarande intill vägen i diket. Nu är privatpersoner upprörda över att den fortfarande ligger kvar. Här bromsar förbipasserande bilar in för de reagerar givetvis över bilen som ligger i diket och är rejält söndertrasad. Visserligen har den blivit bandad, men ändå. Polisen i Strömsund går alltså inte att nå, markägaren vet inget, men en privatperson som bor intill olycksplatsen och ofta är ute med hunden på promenad uppger att ”ring Trafikverket”. Så blev det och här kommer deras svar.

Daniel Mossberg som är trafikinformatör på Trafikverket når vi och han kan ge ett svar:, och blir upprörd att bilen ligger kvar efter två veckor.

-Är bilen kvar? Det här är absolut inte bra att den är kvar efter två veckor. Jag ska ta tag i det här omgående så bilen kommer bort. Här måste det ha skett en miss i kommunikationen för vi ska få inrapporterat från Polisen när något sån här händer. Jag förstår mycket väl att folk reagerar och tycker både att det ser illa ut, men framför allt är det en trafikfara när bilar bromsar in och vill se vad som har hänt. Men jag ska lämna över ärendet och hoppas att bilen omgående kommer bort.

Affärsnytt Norr kommer att fortsätta bevaka vad som kommer att göras och inom vilken tidsram. I första hand är det bilägaren som ansvarar för att bilen ska tas bort, men i det här fallet är den Polsk och svårt att veta hur ägaren ställer sig. Då lämnas ärendet över till Trafikverket, för bilen ska bort.

”När bilen är bandad betyder det att Polisen varit på plats, gått igenom bilen och ingen person finns i den, då markerar de bilen med polisens plastband ”.

Text o foto: Barbro Ericson

 

affarsnyttnorr