Polispatrull i Östersund beskjuten

nyheter

2023-08-13 Polisen rapporterar att en patrull blev beskjuten i Östersund i samband med en bilkontroll på lördag kväll. Bilen ska därefter i hög hastighet ha åkt vidare norrut på E45 och en intensiv jakt påbörjades. Men på söndag morron fanns fortfarande inga spår.

Skjutningen i centrala Östersund mot en polispatrull inträffade vid 21-tiden på lördag kväll. En bil ska ha blivit stoppad och därmed har personer i bilen öppnat eld.  Efter skjutningen inleddes en biljakt efter en eller flera gärningspersoner, uppger polisen.

Bilen ska i hög hastighet ha kört norrut och en intensiv polisinsats drog igång sökandet och fortsätter nu under söndagen. Polisen har avslutat biljakten och nu pågår en sökinsats.

Polisen vid Region Nord uppmanar folk att vara uppmärksamma och iaktta försiktighet. Ärendet är rubricerat som försök till mord och grovt vapenbrott, uppger Åsa Mjörndal, presstalesperson på polisen region nord.

Det finns inga ytterligare detaljer att få och enligt polisen på söndag morron är det på grund av att inte förstöra de operativa åtgärderna. Polisen vill att om någon har tips så ring 114 14. Men man ska absolut inte konfrontera någon eller släppa in någon okänd utan i stället kontakta polisen.

Bilen ska efter skottlossningen ha kört i hög hastighet från platsen på E45 norrut.

Text o arkivbild: Barbro Ericson

 

 

 

affarsnyttnorr