Polisen tog knarklangare vid busstationen i Strömsund

nyheter

2024-02-24 Civilklädda polisen var beredd när mannen kom med buss från Östersund och steg av vid busstationen i Strömsund. Misstankarna fanns om olaga droghantering. Då ingrep de. I förhör uppgav mannen att han skulle få 1.500 kronor av ”någon” för att frakta knark .Nu har Tingsrätten i Östersund dömt honom till nio månaders fängelse.

Mannen hade precis klivit av bussen i Strömsund när han fick syn på de civilklädda poliserna. ”De brukar vara på mig”, förklarade mannen när han under förhör redogjorde för den aktuella natten i slutet av januari.

Patrullen kände igen mannen eftersom han är känd hos Polisen sedan tidigare. När de närmade sig för att ta kontakt såg de hur mannen grävde i sin ficka och kastade ut föremål i snön. Det visades vara vakuumförpackad narkotika.

Mannen fick följa med till polisstationen för närmare kontroll.

Paketen skulle efter analys visa sig innehålla 96,2 gram amfetamin samt 43,2 gram cannabis. Mannen åtalades därefter för narkotikabrott.

I förhör uppger mannen att han var på väg hem från Stockholm när han fick veta att en person skulle vänta på honom vid tågstationen för att överlämna ett paket. Han fick veta att det innehöll knark och att han skulle få 1000-1500 kronor för att sköta transporten.

Vem som gett honom uppdraget vill han inte avslöja, med rädsla för att bli straffad i efterhand.

Ja 100% jag vet inte vad som kommer att hända nu när jag kommer ut, om dem lägger mig på skuld”, uppger mannen i förhör.

I ett av paketen fann polisen amfetamin som mannen fått i uppdrag att transportera.

Själv säger mannen att han inte förstod att knarket var tänkt för vidareförsäljning och att hans avsikt endast varit att hjälpa till med transporten. Hans närmsta kontakt har varit en springpojke som agerat mellanhand, uppger mannen.

Enligt Tingsrätten borde mannen förstått att drogerna skulle säljas vidare baserat på den stora mängden. Sammantaget anses brott vara styrkt.

Mannen döms nu till nio månaders fängelse och ska vara kvar i häktet tills straffet verkställs. Senast sommaren 2023 dömdes mannen till fängelse för rån och frivården skriver att ett övervakningsbehov finns.

Text; Barbro Ericson

affarsnyttnorr