Peter Jemtbring ny kommundirektör i Strömsund

nyheter

2024-06-17 Den 1 juli tillträder Peter Jemtbring som ny kommundirektör. Han har bred ledarerfarenhet och kommer närmast från ett chefsuppdrag inom Region Stockholm. – Att få vända norrut och vara en del av Strömsunds kommun med både utmaningar och möjligheter ska bli spännande, säger han i ett pressmeddelande.

Peter Jemtbring är ursprungligen från Ragunda kommun och har en dubbel akademisk bakgrund. En magisterexamen i psykologi från Stockholms universitet, med inriktning på organisationsanalys, samt en magisterexamen i systemvetenskap från Mittuniversitetet, med inriktning på organisationsutveckling och ledarskap.

Bred yrkesmässig ledarerfarenhet

Han har en gedigen yrkesmässig ledarerfarenhet i roller som linjechef inom både offentlig samt privat sektor, och som senior managementkonsult där han ansvarat för komplexa utvecklingsprojekt både nationellt och internationellt. Han har tjänstgjort som näringslivsdirektör, utvecklingsdirektör och tillförordnad kommundirektör i Botkyrka och Haninge kommun.

– Jag ser verkligen fram emot uppdraget som kommundirektör i Strömsund. Det ska bli både roligt och utmanande att få lära känna kommunen och medarbetarna och bidra till den fortsatta utvecklingen och samhällsnyttan, säger Peter Jemtbring.

Spännande och utvecklande arbete

Som kommundirektör blir han kommunens högste chef och länken mellan den politiska ledningen och tjänstepersonerna i organisationen. Kommunstyrelsens ordförande Susanne Hansson, (S), är nöjd med rekryteringen.

– Vi står inför ett flertal utmaningar och arbetar just nu med en lokal utvecklingsstrategi för Strömsunds kommun. Peters tidigare erfarenheter kring process- och förändringsledning faller väl in i det arbete vi behöver göra. Vi ser mycket fram emot att få välkomna vår nya kommundirektör till ett givande och utvecklande jobb i vår kommun, säger hon.

Mellan den 20 och 30 juni är Richard Persson, chef för teknik- och serviceförvaltningen, tillförordnad kommundirektör.

Upplagd text: Barbro Ericson

Foto: Privat

affarsnyttnorr

Kommentarer är avstängda.