Foto: Eon

Nya regionnätsledningen och stationen nu färdigställda och driftsatta

nyheter

2023-12-20 - Idag driftsatte vi ledningen och stationen vilka kommer att öka leveranstryggheten till våra elnätskunder i både Hoting, Strömsunds kommun och i Dorotea kommun genom att vi nu får två matningar. Skulle något hända på en ledning så kan den andra kopplas in.

Ledningen har byggts i befintlig ledningsgata och består av 24 kilometer luftledning samt ca 2,3 kilometer kabel som förlagts vid korsningar med större vägar och med järnvägen.

Parallellt med den nya regionledningen har en ny fördelningsstation byggts i centrala Dorotea, parallellt med den tidigare.

Arkivbild Lena Berglund, regionchef nord på E.ON.

– Den nya stationen blir en arbetsmiljömässigt mycket säkrare station. Därmed kan vi också möjliggöra ett ökat uttag i stationen, avslutar Lena Berglund.

Investeringskostnaden för den nya regionledningen låg på 31 miljoner kronor och stationen på 35,5 miljoner, vilket än en gång synliggör de massiva investeringar som E.ON gör runt om i mellersta Norrland för säkrare elleveranser och för att möjliggöra den gröna industriomställningen.

Upplagd text: Barbro Ericson

 

affarsnyttnorr