Majsan va bäst bland barnen

nyheter

2023-05-28 Köpmannamarknad i Strömsund lockade ut folk och det fanns mycket att ta del av. Allt från väldoftande maträtter till ansiktsmålning som Majsan jobbade med hela dagen. Här va det köbildning kan man säga.

Köpmannamarknaden lockade verkligen folk, lämpligt väder om man så kan säga. Det doftade matos lite var stans, här fanns ett företag som säljer bland annat vedugnsgräddad pizza och det va kö till beställningen. En underbar doft där maten får den extra aromen  när den tillagas på öppen låga.

Intill tillverkades sockervadd och det är ju givetvis en höjdare för barnen. De va kladdiga och kletiga i ansiktet men ack så gott.

Å så kom vi till lilla Torg-scenen där Majsan hade full sysselsättning under dagen. Här fick barnen bestämma vilka ansiktsmålningar de ville ha och hon skapade allt från blommor till skräckslagna inslag.

En liten grabb på några år följde med mormor och morfar på marknaden, han hade fått ett stort motiv i ansiktet i en skräckinjagande färg. Han va nöjd och när jag sa, ”jag känner inte igen dig med den här målningen”, då svara han: – Men de e ju Martinsson.

När barnen är nöjda och glada, ja då har man lyckats, Majsan!

Text o foto: Barbro Ericson

affarsnyttnorr