Luciakandidaterna är fr v: Josefine Wiklund, Ella Liljefjäll, Linnéa Eriksson, Nova Olofsson, Elsa Lilja, Meja Svanström, Aimi Olofsson.

Luciakröning i Ströms kyrka tisdag den 12 december

nyheter

2023-12-8 Luciafirandet och kröning av årets lucia sker i Ströms kyrka tisdag den 12 december klockan 19.00. En av årets stora händelser som brukar locka folk till en fullsatt kyrka.

Årets stora händelse är när lucian med tärnor sprider ljus och sång bland människor i mörker och kyla. En gammal tradition som lever vidare och som är lika högtidligt vid varje tillfälle. Kröningen i Ströms kyrka blir dagen innan luciadagen, tisdag den 12 december klockan 19.00. Då kommer kyrkan att lysa upp för en vacker och stämningsfull ceremoni. Också i år har systrarna Jenny och Malin Carlzon ställt upp med sångträningen.

Rotary Strömsund ansvarar för luciatraditionen där Tommy Persson lägger ner många timmars arbete för att organisera vår gamla tradition, något han gjort under flera år. Och till sin hjälp finns bland annat Helena Svanberg Strömsunds ridklubb med flera.

Arkivbild Tommy Persson Strömsunds Rotarey.

Tisdag kväll är det kröning i Ströms kyrka och dagen därpå kommer luciatåget att besöka åtta företag på förmiddagen och på eftermiddagen blir det besök på fem äldreboenden och sjukhem.

Arkivbild.

Då kommer också Helena Svanberg från Strömsunds Ridklubb att sprida ytterligare stämning när hon med häst och vagn kommer med luciatåget till Strömsunds äldreboenden. En fin och uppskattad tradition.

Vem av kandidaterna som kommer att krönas till årets lucia kommer vi hålla hemligt, än så länge!

Upplagd text: Barbro Ericson

Arkivbilder: Cathrine Blixth – Barbro Ericson

affarsnyttnorr