Kvinna från Strömsund stal pengar från svärmor – skyller på sinnesförvirring.

nyheter

2020-10-16 Kvinnan i 60-årsåldern från Strömsund har lurat av sin dementa svärmor 25.000 kronor totalt. Bland annat genom att vid upprepade tillfällen förfalskat svärmors namnteckning för att komma över pengar. Den anklagade skyller händelserna på ”sinnesförvirring”. Nu har domen fallit.

Kvinnan döms nu till dagsböter för att ha lurat av sin dementa svärmor totalt 25.000 kronor. Ett bedrägeri som pågick under 2017. Vid fem tillfällen har hon förfalskat svärmors namnteckning och tagit ut pengarna. Kvinnan förnekar inte till vad hon gjort men anser att händelsen är förmildrande på grund av ”sinnesförvirring” eftersom hon mådde väldigt dåligt under den här tiden.

Det var den äldre kvinnans anhöriga som såg att pengar försvann från kontot och de började rikta misstankar mot den anklagade kvinnan. Därmed gjordes en kontroll och det visade sig att pengar försvunnit, fem uttag om vardera 5.000 kronor.

Nu döms kvinnan till dagsböter på 3 000 kronor och 800 kronor ska hon betala till brottsofferfonden. Egentligen ligger straffvärdet på tre månaders fängelse, men Rätten anser att det saknas skäl och tro att hon fortsätter göra sig skyldig till brott.

Text: Barbro Ericson

affarsnyttnorr