Kulturskolan bjuder in till öppet hus 19 april

nyheter

2023-04-17 Onsdagen den 19 april är det öppet hus hos Kulturskolan i lokalerna på Gula skolan i Strömsund. Alla barn med vårdnadshavare i årskurs 1 till 6 är välkomna. Under kvällen finns möjlighet att prova på olika instrument, delta i en tävling och få hjälp att anmäla sig till höstens kurser.

– Vi har en stor, bred och spännande verksamhet och det ska bli roligt att få visa upp den, säger läraren Agneta Bergström.

Kulturskolan finns i hela kommunen och erbjuder undervisning i dans, animering, sång och ett flertal instrument individuellt eller i grupp. All undervisning är individanpassad och utgår från elevernas egna önskemål.

 Öppet hus 19 april

Onsdagen den 19 april klockan 17.00 till 19.00 bjuder Kulturskolan in till öppet hus i lokalerna på Gula skolan i Strömsund. Under kvällen kan besökarna prova på olika instrument, delta i en instrumenttävling och få hjälp med anmälan till höstens kurser. Det bjuds även på fika. Från Kulturskolan deltar både verksamhetsledare och lärare.

-Vi har en stor och bred verksamhet som vi ser fram emot att få visa upp den på det här sättet. Samtidigt får vi chans att möta både barn och vårdnadshavare och kan svara på deras frågor på plats. På Kulturskolan vill vi bidra till att skapa en meningsfull fritid, och förhoppningsvis väcka ett intresse hos barnen som de bär med sig genom livet, säger Agneta Bergström som undervisar i dragspel, piano, sång och ukulele.

Kulturskolan – en verksamhet för alla

Kulturskolan är avgiftsfri för deltagarna för att alla ska ha möjlighet att vara med. Varje år deltar över 600 barn i verksamheten. Det visar på hur uppskattad och viktig Kulturskolan är menar Sara Kjellsdotter, (S), ordförande i barn-, kultur- och utbildningsnämnden.

-Kulturskolan i Strömsunds kommun är en fantastisk verksamhet som möter väldigt många barn i vår kommun, deltagarantalet är makalöst. Att vi valt att inte ha någon deltagaravgift är en medveten och viktig satsning och prioritering från politikens sida för att skapa möjligheter för alla barn och ungdomar att få upptäcka och utveckla sin kreativa förmåga, säger hon i ett pressmeddelande.

Upplagd text: Barbro Ericson

affarsnyttnorr