Fredrik Roos VD på Folkes Bil och Robert Salomonsson.

Jakt för livet – underhållande kväll med Robert Salomonsson

nyheter

2022-10-6 Robert Salomonsson från Storbäck inte långt från Borgafjäll bjöd på en fantastisk kväll på Folkes Bil, en av hans sponsorer. Jakt är ett fascinerande ämne och framför allt när Robert berättar och visar bilder från makalösa jaktupplevelser.

Det är inte första gången som Robert Salomonsson har varit på Folkes Bil i Strömsund, som är en av hans sponsorer, för att dela med sig av fantastiska jaktupplevelser som medfört en massa äventyr som ofta är förevigat genom hans fotokonst.

Framför allt får man rysningar av att höra och se alla äventyr kring björnjakten, om det är i Sverige eller Canada så berättar han om ungefär samma omtumlande äventyr. Robert får berätta:

-Jag och min sambo Nathalie Jonsson, hon är inte med i kväll utan hon är hemma med barnen, men annars finns hon med i allt som görs, jagar, fiskar och så har vi vår Jakt- och Fiskecamp där vi arrangerar allt från guidade skoterturer till jakt och fiske. Och varje år är det jaktresor till Canada och då har vi med oss våra egna hundar. Därutöver arrangerar vi jaktkurser och har föreläsningar, berättar han.

Och så här kan det se ut på vinterfiske, när man fått den där storfisken som man bara kunde drömma om.

Ja de sysslar egentligen med allt som har med jakt och fiske att göra och året är indelat i olika jaktsäsonger där alla delar av året är ett spännande äventyr, det enda som varierar är djurens art. Med andra ord, Jakt är livet, enligt deras egen utsago. I parets verksamhet finns ett stort antal jakthundar, hundar som de själva jagar med men som också andra kan hyra. De ställer upp med hundar i Jämtland, Västernorrland och Västerbotten. Och när det jagas i Canada så följer givetvis de egna hundarna med.

Roberts spännande föreläsning med bildvisning fångade verkligen publiken i bilhallen på Folkes Bil, med bilder som gav en inblick i hur en jaktdag kan gå till. Som exempel när det är björnjakt där björnen går till angrepp, något som inte händer så ofta, men det händer och då kan det bli fråga om liv eller död. Det finns möjlighet att få tillgång till närmare 200 filmer med jakt och fiske, som går att prenumerera på om man går in på nätet, jaktforlivetplay.se Robert är en erkänt duktig fotograf och filmerna är en spännande upplevelse.

Några lokala företag fanns också på plats och här vid en monter har Otto Karlsson och Kalle Andreas infunnit sig.

På området bjöds på Hamburgare och korv och den som skötte den avdelningen var Tobias Ohlsson som är säljare för Folkes Bil i Vilhelmina. Här var det en strykande åtgång och kanske kan man säga att ”är det gratis smakar det absolut bäst”.

Det här med jakt och fiske är något som intresserar många och när det finns ett så stort utbud som finns i fjällområdena runt Borga så är tillströmningen stor.

-Jag kan säg att när det är toppjakt på Orre och Tjäder är vår Camp fullbokad av jägare. Vi har stor tillgång på skogsfågel och den jakten är eftertraktad. Senast hade vi omkring 50 gäster och åtta guider. Man kan säga att då är det högsäsong, avslutar Robert Salomonsson.

Text o Foto: Barbro Ericson

affarsnyttnorr