Arkivbild Franky och Kalle.

Isracingtävling i Strömsund till minne av Kalle Roos  

nyheter

2022-02-23 I lördags var det dags för den tredje deltävlingen av fyra i Isracingcupen 2022. Den kördes på Strömvallen i Strömsund och runt 100 personer kantade banan. Spännande tävling trots att Strömsunds MC Isracing hade sex förare som tagits ut att tävla i Europeiska Mästerskapet.

Lördagens tävling kördes till minne av Kalle Roos Tullingsås som gick bort hösten 2021. Han var en eldsjäl som tillbringat många timmar med att ordna en perfekt bana. Eleonor Dyvinger Gjersvol biträdande tävlingsledare berättar:

-Kalle Roos har varit en stor tillgång, entusiast och hjälpande hand för både isracing och motocross under sina dagar. Det går inte att sätta en siffra på hur många varv han snurrat med spolbilen på  isracingbanan eller crossbanan, bara som exempel.

Det är många små och stora uppgifter Kalle Roos tagit ansvar för genom åren, särskilt sedan han slutade vara aktiv inom motorsport själv. Med andra ord många nedlagda timmar över tiden, berättar Eleonor.

 

Tävlingen som gick i Strömsund  i helgen var den 3:e delen av 4 i ”Isracingcupen 2022”. 1:a delen kördes i Gävle, 2:a i Bollnäs och 4:e i Örnsköldsvik i söndags.

Cupen skall inte blandas ihop med Lagserien i Isracing som avslutades den 23 januari.

Som lag tog Strömsunds MC Isracing silver denna säsong.

Guldet gick till Örnsköldsviks lag ÖMK Rundbana och bronset till Gävle SMK.

På grund av att även första EM-deltävlingen gick av stapeln i Polen i lördags, var det en lite decimerad styrka att tillgå i Sverige.

Bara Strömsunds MC Isracing hade exempelvis sex förare som tagits ut att tävla i Europeiska Mästerskapet.

Jimmy Olsén

Franky Zorn

Jasper Iwema

Jo Saetre

Aki Ala-Riihimäki

samt en tillfällig comeback för Daniel Henderson

Det var 12 deltagande förare i lördags (Nio svenska + tre finska).

I cupen tävlar förarna individuellt och samlar poäng per heat cupen igenom vilka läggs ihop för att kora en segrare i slutänden.

Då vi inte tog någon inträdesavgift för tävlingen så har vi inga officiella siffror vad gäller publik, men uppskattar att det var strax över 100 besökande på Strömvallen, uppger Eleonor.

Segrare för dagen blev Stefan Svensson, ÖMK Rundbana (Örnsköldsvik)

2:a  Ove Ledström, ÖMK Rundbana

3:a  Pierre Hallén som tävlar för Strömsunds MC Isracing, men är hemmahörande i Hagfors.

Totalt segrare för hela cupen efter söndagens tävling blev även det ovan nämnda Stefan Svensson.

2:a  Jimmy Hörnell, ÖMK Rundbana

3:a  Pierre Hallén, Strömsunds MC Isracing

Foto_Anna-Stina Andersson

Prisutdelare efter tävlingen var Therese och Tomas Roos, Kalles barn. Tomas har varit ordförande i Strömunds MK, motocrossklubb.

Som kuriosa var dock Kalle Roos med och startade Strömsunds MC år 1967. Klubben gick då under namnet ”Ströms Motorcyklister”, avslutar Eleonor Dyvinger Gjersvold.

Text: Barbro Ericson

Foto: Privat

affarsnyttnorr