Ingemar Fritz – still going strong

nyheter

2024-06-3 Vid helgens SM i marathon som gick i samband med Stockholm marathon knep Ingemar Fritz från Strömsunds Långdistansklubb silvermedaljen i Herrar-80. En sprudlande positiv och glad människa som trots sina 80 år fortfarande har en massa spring i bena. och med stor framtidstro.

Nu är det åter dags att lyfta på hatten och säga stort Grattis till Ingemar Fritz från Strömsunds långdistansklubb som i helgens SM tävling i samband med Stockholm marathon erövrade silver för Herrar 80 år. Vilket innebär att han nu har samtliga valörer från Marathon Herrar 80. 

Svenska mästerskapen i maraton arrangeras i samband med adidas Stockholm Marathon och tävlingen gick av stapeln under gångna helg i en pressande värme där många löpare fick tas om hand av sjukvårdare på grund av vätskebrist.

Tävlingen är i ett samarbete mellan Hässelby SK Friidrott och Spårvägens FK (Marathongruppen) och Svenska Friidrottsförbundet. Samtliga SM-deltagare är SM-behöriga löpare som representerar en förening som är ansluten till Svenska Friidrottsförbundet.

Här kan man prata om Folkfest och i år uppges att antalet deltagare var ett överlägset rekord med drygt 19.000 löpare vid startplatsen på Lidingövägen utanför Stadion, och därmed skulle 42 kilometer långa banan avverkas.

Här känner sig Ingemar Fritz hemmastadd och han har totalt tillryggalagt hundratalet lopp. Affärsnytt Norr kommer att ta kontakt med Ingemar när han kommit på plats i Strömsund igen.

Vi sänder ett Stort Grattis till dig Ingemar.

Text o arkivbild: Barbro Ericson

affarsnyttnorr