Foto: Patrik Jemteborn från Emigrantmässan i Nederländerna.

Holländska familjer flyttar till Strömsund

nyheter

2024-04-14 Under Emigrantmässan i Nederländerna fanns representanter från Strömsunds kommun på plats för att ragga nya kommuninnevånare. Till P4 Jämtland berättar Patrik Jemteborn, kommunens näringslivschef, om resultatet från mässan.

Det är aldrig fel att visa av sig i stora folksamlingar och presentera en Kommun som behöver flera invånare. Därför är den stora Emigrantmässan i Nederländerna ett ypperligt ställe att göra reklam för en bygd, fylld av möjligheter. Inte minst för de som älskar lugnet och tystnaden med en vidunderlig miljö.

Nu berättar Kommunens näringslivschef Patrik Jemteborn om resultatet från mässan där han fanns på plats tillsammans med några kollegor som presenterade Strömsunds kommun. Massor av folk fanns på mässan och många var givetvis intresserade att ta del av vilka möjligheter som erbjuds för att få komma ifrån storstadslivet. Framför allt familjer med barn. Och presentationen väckte stort intresse och nu uppges att tio barnfamiljer kommer att flytta till Kommunen.

Ett fint tillskott för Strömsunds kommun, men det framgår inte om de är egna företagare eller arbetssökande. Många inflyttade från andra länder driver egna små företag eller så arbetar de på distans.

Vi får kanske möjlighet att följa upp dessa tio familjer när de har kommit till Kommunen och börjat rota sig på plats.

Text: Barbro Ericson

 

affarsnyttnorr