Hjalmar Strömerskolan.

Hjalmar Strömerskolan avslutar jubileumsår med tårtkalas

nyheter

2023-03-31 Den 5 april avslutar Hjalmar Strömerskolan sitt jubileumsår tillsammans med elever, personal och specialinbjudna gäster. Det blir tårtkalas, mingel och föreläsning med forskaren och före detta eleven Stefan Ståhl som tog studenten 1980.

I april 2022 inledde Hjalmar Strömerskolan sitt jubileumsår för att uppmärksamma gymnasieskolans första 50 år. Skolan invigdes den 9 april 1970 men firandet blev framskjutet två år på grund av pandemin.

”Skolåren blev avgörande”

Jubileumsåret har innehållit olika inslag där skolan både blickat bakåt och tagit avstamp mot framtiden. I Hjalmargalleriet på skolans webbplats har tidigare elever delat sina berättelser om sin utbildningstid på Hjalmar och vad de gör idag. Tre av dem säger så här: ”Skolåren blev avgörande för resten av livet”, ”Jag hittade hem under åren på Hjalmar” och ”Jag trivdes varje dag på skolan”.

Rektor Ralf Sjödin. Foto: Privat

  • Jubileumsåret har varit ett sätt för oss att få uppmärksamma det som varit men framför allt för att blicka framåt. Det har varit inspirerande att ta del av berättelser från tidigare elever. Nu fortsätter vi att arbeta för att vara en attraktiv skola och locka elever att söka till oss, säger rektor Ralf Sjödin i ett pressmeddelande.

Tårtkalas, mingel och föreläsning

Onsdagen den 5 april avslutas jubileumsåret med tårtkalas och mingel för elever, personal och specialinbjudna gäster. Även före detta personal är välkommen att delta i firandet och lyssna på en föreläsning av före detta eleven och forskaren Stefan Ståhl. Han tog studenten från naturtekniska linjen 1980 och forskar idag med fokus på läkemedelsutveckling och sjukdomar som cancer, Alzheimers och Parkinson. Han föreläser på ämnet ”Framtidens läkemedel”.

  • Att kunna erbjuda gymnasieutbildning med hög kvalitet är viktigt. Vi är stolta över vår skola som bidrar med kompetens både till offentlig verksamhet och lokalt näringsliv. En gymnasieskola i kommunen bidrar till ökad inflyttning och tillväxt, säger Susanne Hansson, (S) kommunstyrelsens ordförande.

Upplagd text: Barbro Ericson

affarsnyttnorr