Lagen Blixt och Dunder som tävlade på Nivå 8-

Gymnastikuppvisning efter många timmars träning

nyheter

2022-04-10 På söndag eftermiddag var det gymnastikuppvisning i i Hjalmar Strömerhallen. Tre grupper tävlade och konferencier Jörgen Olofsson framhöll vikten av ideellt arbete för att ungdomar ska känna intresse och gemenskap med gymnastiken. Och nå mål.

Lag Kung som tävlar i nivå 7.

Tre grupper gymnaster från Strömsunds GF fanns på plats i Hjalmar Strömer hallen under söndag eftermiddag för att tävla och en glad publik peppade tjejerna med applåder och handklappningar. Flickorna bjöd på ett härligt program som tack vare ledare som ställer upp ideellt gör det här möjligt. Grupperna tränar varje vecka och som en extra utmaning är det uppvisning ibland. Jörgen Olofsson var konferencier och han berättade att föreningen bildades för 90 år sedan,  så vi tar en nostalgitripp.

-Strömsunds Gymnastikförening bildades 1932, för 90 år sedan, med namnet Strömsunds kvinnliga Gymnastikförening. Aktuell då som aktiv instruktör men också styrelseledamot var Anna Persson, som mest kallades för Anna P. Hon var lärare och var väldigt intresserad av gymnastik och själv mycket aktiv, berättar Jörgen:

-På den manliga sidan var det Ivar Flatbacke och Sven-Erik Rosenberg, men med tiden bildades också barn- och ungdomsgrupper. Det var både Jassgymnastik och truppgymnastik, och man deltog i riksomfattande tävlingar och placerade sig högst upp i resultatlistan. Med tiden kom några ledare som betytt mycket för föreningen, Ingrid Jönsson, Ingegerd Kahnberg, Vivianne Kallen och Irina Eriksson.

Irina Eriksson och Ingegerd Kahnberg har varit aktiva tränare under många år.

Så går vi över till gymnastikuppvisningen, där flickorna genom hård träning bjöd på en fin uppvisning, där nära och kära fick se dessa duktiga flickor. Den yngsta gruppen  består av flickor födda 2018 och uppåt, men Jörgen Olofsson uppger att Strömsunds GF har motionsgymnastik för äldre också, mellan 20 och 100 år.

Dagens tävling bestod av lag Blixt där åldrarna är mellan 9-12 år och tävlar i nivå 8, med huvudtränaren Amelie Ross och hjälpledare Zelda, Clara och Sylvia. Den andra halvan av gruppen i samma åldrar är lag Dunder, som också tävlar i nivå 8.

Här har vi tränargruppen för flickorna.

Den äldsta truppen är lag Kung,  är i åldrarna 13-14 år, som tävlar i nivå 7, med ledarna Emelie Johansson och Ilona Rönnqvist.

-Tävlingar anordnas för att gymnasterna ska få testa på hur en tävling inom truppgymnastik går till,. Det är ganska många år sedan Strösunds GF hade något deltagande på tävlingar, men det är ett av målen som styrelsen inom föreningen jobbar mot. Genom denna träningstävling vill föreningen ge gymnasterna och även er en inblick i hur en trupptävling kan gå till, berättade Jörgen och ville lägga till:

-Det behövs flera frivilliga som ställer upp och hjälper till, antingen som tränare eller hjälpledare för att vi ska nå framgångar. All hjälp är välkommet.

Text o foto: Barbro Ericson

 

 

affarsnyttnorr