Karin. Arkivbild från tidigare evenemang.

Glädjestrålande Karin ordnade en succégala till förmån för Cancerfonden

nyheter

2023-11-24 Karin Wöyer Amcoff är den stora glädjespridaren och med oerhörd drivkraft har hon satt Strömsund på kartan. Med hennes engagemang och fantasi har hon ordnat många härliga evenemang på orten. Och senast var det "Music Beats Cancer" som blev en stor succé som totalt har inbringat 378.102 kronor. Pengar som kommer väl till pass inom forskning av cancer.

Karin Wöyer Amcoff är en person som går från ord till handling och så blev det även den här gången. Det visade sig vid Cancergalan på Folkets Hus i Strömsund som blev en stor folkfest och en succé för arrangören. Totalt kan Karin uppge att hittills har 378 102 kronor kommit in som går till cancerforskningen och än kan folk skänka pengar. Jag är överväldigad över summan, säger hon.

Genom Karins stora kontaktnät har hon även fått hjälp av givmilda personer i Spanien.

-Jag har några vänner i Spanien och bland annat ett par som har ett hus med 10 bäddar som de hyr ut och nu skänkte de en veckas vistelse där som auktionerades ut under galan. Stället ligger fantastiskt vackert till med bara några minuter till havet och till centrum. Ett helt underbart ställe. Det var två par med familj som ropade in den resan, berättar Karin och fortsätter med ett skratt:

Så känner jag en gymnastikinstruktör, också i Spanien, han har lovat att ordna en träning på havets strand och de som kommer med ska skänka 5 Euro per person som också ska gå till Cancerfonden.

Men det stannar inte upp därvid utan Karin har flera strängar på sin lyra och idéerna ser aldrig ut att sina, hon skiner som solen när hon berättar:

-Och i Krokom har min man släktingar, de utför hunddressyr, och de har lovat att var och en som deltar under en viss tid ska betala 30 kronor per deltagare. Därtill har Café Tomten utlovat att skänka en smörgåstårta till ett värde av 1.500 kronor som ska auktioneras ut, uppger Karin.

Och för allmänheten fortsätter insamlingen och den som vill ge pengar kan i så fall swisha till nummer: 123 653 23 86.

Vi på Affärsnytt Norr sänder ett stort Tack till Karin för alla fina arrangemang som i det här fallet, så småningom bringar framgång, inom Cancerforskningen.

Text o arkivbild: Barbro Ericson

 

affarsnyttnorr