Framgångsrika elever från Vattudalsskolan

nyheter

2024-06-17 Under fredagen kom Vattudalsskolans elever i kortege till kyrkan för att fira en fin avslutning på skolåret. Elever från nionde klass som fick utmärkelsen "Vattudalsklassikern" var rekordmånga, 19 stycken där lärare Tomas Eriksson och Daniel Lestander överlämnade diplom och en träkåsa.

Många är tacksamma över att skolledningen fortfarande vill göra det möjligt att fira skolavslutning i kyrkan. En gammal och vacker tradition som ger eleverna ett fint minne för framtiden.

I fredags var det Vattudalsskolans elever som kom i kortege till kyrkan med fanbärare för att avsluta läsåret och få ett sommaruppehåll . I kyrkan välkomnades elever,  skolpersonal och åhörare av rektor Helen Englund till en av årets vackraste dag. Att få samla elever inför ett efterlängtat lov.

Tv rektor Helen Englund som överlämnar skolans utmärkelse till Samaa Swaid för att ha varit drog- och alkoholfri under högstadietiden.

. Många fina elever fanns på plats och här har vi några som bland annat fick ta emot ett erkännande för fina framgångar. Konstklubben fanns på plats och överlämnade en gåva samt skolan som uppmärksammar den elev som under tre åren i högstadiet varit drog- och alkoholfri.

Tore Olofsson från Konstklubben överlämnade en prischeck till duktiga elever som visar konstens framtid till Signe Eliasson, Embla Köhler Cromberger och Martina Mårtensson.

I samband med avslutningen framträdde tre fantastiska ungdomar med sång, men tyvärr försvann strömmen under den stunden och därav blev det inga bilder. Frida Ekström, Liam Thalin och Halima Abdulli. Fantastisk vacker sång som tyvärr inte kom lyssnarna riktigt till del på grund av strömavbrottet.

Här har vi det tuffa gänget som genomfört Vattudalsklassikern, där lärarna Tomas Eriksson och Daniel Lestander inte finns med på bild, men varit de absolut mest aktiva i sammanhanget. Vattudalsklassikern har blivit större och större med åren och nu hade 19 elever klarat provet som innebär att de deltagit i långa fjällturen, badat isvak och sovit i bivack.

9:A            Ante Furrer. Wilmer Jonsson, Martina Mårtensson, Fatemeh Naseri, Albin Nilsson,

Zeb Rolandsson, Lovisa Roos

9:B             Halimo Abdulle, Elvira Barnerud,  Embla Cromberger Köhler, Amanda Ehrs, Lova Gillblad

Linnea Lundin Raftheim, Tula Wallberg

9:C             Signe Eliasson, Erik Sjöblom, Albin Svanström, Max Weise, Anna Zakrisson Elverum

 

Och så har vi Gunilla Grindefors som är kyrkans diakonissa, en frisk fläkt som önskade alla en fin sommar där man är rädd om varandra, förlåter varandra och finns för varandra. Det sprider glädje och kärlek. Hennes sång och musik fick jublande applåder och hela kyrkan fylldes av sommarglädje.

Stort tack till alla er som ordnade en fin skolavslutning i Ströms kyrka.

Text o foto: Barbro Ericson

affarsnyttnorr

Kommentarer är avstängda.