Arkivbild: Cathrine Blixth.

Förse inte minderåriga med alkohol uppmanar Polisen

nyheter

2024-07-6 Dundermarknaden är i full gång och Polisen kan rapportera om en lugn torsdag kväll och natt. God stämning men en hög berusningsgrad. Inte minst bland ungdomar under 18 år. Nu uppmanas vuxna att inte förse minderåriga med alkohol. Natten mot lördag blev stökigare med fem omhändertagna.

Torsdag kväll och natten bedöms ha varit lugn trots att berusningsnivån bland besökarna varit hög. Stämningen har varit positiv och de flesta besökare har haft ett gott humör. Under kväll och natt har två personer omhändertagits för fylleri.

Anmälningar har upprättas gällande bland annat rattfylleri och narkotikabrott.
Polisen har tagit mycket alkohol i beslag av personer under 18 år. Polisen vill uppmana människor att inte förse personer som inte har åldern inne med alkohol.

 

Natten mot lördag var stökigare

Under början av marknadskvällen var många barnfamiljer på plats för att se Hooja framträda på marknaden och då var det lugnt och stämningen god.

Men när marknaden senare närmade sig stängning blev berusningsnivån hög, och flera personer ska ha blivit ombedda att hälla ut alkohol, skriver polisen på sin hemsida.

Fem personer omhändertogs av polisen för fylleri under natten. Även två anmälningar har upprättats, en för misshandel och en för ofredande.

Text: Barbro Ericson

Arkivbild: Cathrine Blixth

affarsnyttnorr

Kommentarer är avstängda.