Arkivbild från ett tidigare inbrott.

Förhöjd risk för bostadsinbrott

nyheter

2021-10-31 Polisen går nu ut med en varning till boende i Region Nord. Det är hög risk för bostadsinbrott, främst nu när höstlovet närmar sig och folk reser bort.

Just nu bedöms risken för bostadsinbrott i Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland och Jämtland vara förhöjd.

Till veckan är det höstlov, vilket innebär att folk reser bort i större utsträckning, och samtidigt har polisen uppgifter om att individer som misstänks vara inblandade i tidigare bostadsinbrott befinner sig i landet och sannolikt är på väg mot region Nord.

Många inbrott sker när bostadsägarna har rest bort. Det går att försvåra för inbrottstjuvar och skydda hemmet från bostadsinbrott genom att exempelvis samverka med grannarna, ha bra lås, ha gärna utomhusbelysning och undvik att förvara värdesaker i bostaden.

Om du drabbas är det viktigt att undvika att gå in i bostaden. Går du in och upptäcker att ett inbrott skett är det bra att backa ut och ringa polisen direkt. På så vis minskar risken att förstöra spår som är viktiga för utredningen av brottet.

Polisanmäl och lämna tips till polisen via telefonnumret 114 14. Ring 112 vid ett pågående brott.

Polisen är intresserad av iakttagelser av okända personer och fordon som rör sig runt bostäder eller på annat vis väcker misstankar.

Upplagd text: Barbro Ericson

affarsnyttnorr