Fjällsjömarknan ställs in – stor besvikelse

nyheter

2024-01-10 På tisdag kväll hade Backe Event, arrangör av skotertävlingen, och Backe IF möte om sommarens Fjällsjömarknad skulle arrangeras eller inte. Beslutet blev att ställa in den traditionella marknaden med hundraåriga anor eftersom Dundermarknan i Strömsund har bokat in samma helg.. Det blir ingen traditionell marknad i sommar, uppger Ulrica Ericsson i marknadskommittén men däremot skotertävling och någon form av andra arrangemang. Att vi är besvikna, det kan vi inte undanhålla, påpekar hon.

Fjällsjömarknan i Backe som arrangerats under århundranden har varit en stor publikdragare med massor av hemvändare och roliga inslag av marknadståg, underhållning, knallar och servering. En marknad som alltid legat under första helgen i juli månad men i år kolliderar helgen med Dundermarknan, väldigt stor besvikelse uppger Ulrica Ericsson i marknadskommittén.

-Det är jättetråkigt. Det är ju vår stora hemvändarhelg. Folk planerar in den här helgen, folk på byn ser fram emot den, men vi inser att det går inte att konkurrera med Dundermarknan i Strömsund, berättar Ulrica och fortsätter:

– Vi ska träffa Dundermarknaden efter sommaren, det här får inte hända igen. Fjällsjömarknan har alltid varit första helgen i juli, och engagemanget kring sommarens marknad har varit stort.

-Skotertävlingen på Fjällsjöälven körs som planerat under lördag den 6 juli. Därtill ska marknadskommittén ordna lite olika aktiviteter för både barn och vuxna under lördagen. Men att vi är besvikna, det kan vi inte undanhålla avslutar Ulrica Ericsson.

Text: Barbro Ericson

Foto: Privat / Backe IF

 

 

affarsnyttnorr