engcon vinner viktig order i DACH regionen

nyheter

2023-12-19 engcon, den ledande globala tillverkaren av tiltrotatorer, har vunnit en viktig order i DACH regionen som inkluderar länderna Tyskland, Österrike och Schweiz. Ordern, som har ett värde på 12 MSEK är ett första steg i samarbetet med ZD – Solution KG, engcons nya distributör i regionen. Samarbetet kommer i första hand att fokusera på försäljning av tiltrotatorer.

– Det här är en strategiskt viktig order för oss, säger Krister Blomgren, vd på engcon Group. Samarbetet med ZD – Solution KG innebär att vi på ett smart sätt ökar våra marknadsandelar i Tyskland, Österrike och Schweiz utan att skapa onödiga utmaningar i våra egna försäljnings- och produktionslinjer. Nu har vi tagit det första viktiga steget i den riktningen vilket ger positiva signaler inför framtiden, fortsätter han.

Samarbetsavtalet undertecknades i oktober 2023 och genom samarbetet åtar sig ZD – Solution KG att köpa engcons tiltrotatorstommar och montera dem på snabbfästen som engcon inte tillhandahåller som till exempel Lehnhoff, Likufix, System Martin och andra kopplingar som är vanliga i DACH-regionen, uppges i ett pressmeddelande.

engcon är den ledande globala leverantören av tiltrotatorer och tillhörande redskap som ökar grävmaskiners effektivitet, flexibilitet, lönsamhet, säkerhet och hållbarhet. Med kunskap, engagemang och hög servicenivå skapar engcons drygt 400 medarbetare framgång för sina kunder. engcon grundades 1990, med huvudkontor i Strömsund, Sverige och möter marknaden via 14 lokala säljbolag och ett etablerat nätverk av återförsäljare runt om i världen. Nettoomsättningen uppgick till cirka 1,9 miljarder SEK under 2022. engcons B-aktie är noterad på Nasdaq Stockholm. För mer information, besök www.engcongroup.com

Upplagd text: Barbro Ericson

affarsnyttnorr