engcon utser ny CFO

nyheter

2024-02-6 engcon har rekryterat Marcus Asplund till ny CFO för bolaget. Han tillträder sin tjänst i augusti 2024 och tar då också plats i bolagets koncernledning. Han ersätter Jens Blom som tidigare meddelat att han lämnar tjänsten som CFO.

Tillträdande CFO Marcus Asplund kommer närmast från Scania där han arbetat de senaste 19 åren på olika positioner, senast som CFO och COO för Traton Financial Services i Asien/Oceanien där han varit sedan 2022, skriver engcon i ett meddelande.

“Jag är mycket nöjd över rekryteringen, säger Krister Blomgren, engcons CEO, med Marcus i vår koncernledning får vi en CFO med internationell erfarenhet vilket är viktigt för engcons fortsatta globala expansion”, fortsätter han.

Marcus Asplund har en lång och gedigen erfarenhet från ledande roller inom Scania med en omfattande internationell erfarenhet. Förutom sin nuvarande roll i Asien/Oceanien har han tidigare varit CFO för Scania China Group samt CFO för Scania Middle East FZE. Han är utbildad vid Mittuniversitet och har en master i Business och Economics och har också genomgått ett flertal ledarskapsutbildningar under sin karriär på Scania.

“Jag ser fram emot att börja på engcon, ett spännande företag med global verksamhet där jag är övertygad att min internationella erfarenhet och mina ledaregenskaper kommer väl till pass”, säger tillträdande CFO Marcus Asplund.

Upplagd text: Barbro Ericson

Foto: Privat

affarsnyttnorr