VD Krister Blomgren med två nya och viktiga samarbetspartners stärker vi engcons ställning i landet.

engcon tecknar strategiska avtal i Japan

nyheter

2024-07-1 engcon, den ledande globala tillverkaren av tiltrotatorer, har tecknat två viktiga samarbetsavtal i Japan. Målet är att ytterligare introducera sina produkter för den japanska marknaden och samtidigt bredda sina försäljningskanaler. En satsning som ligger helt i linje med engcons ambition att vara fortsatt marknadsledande i branschen.

Det andra samarbetsavtalet som undertecknats är med G.Tres, en japansk återförsäljare med stor följarskara i sociala medier, vilket innebär att engcon får en större exponering av sina produkter på den japanska marknaden.

– Tillsammans med G.Tres som aktiv influenser i Japan får vi möjligheter att skapa ett större intresse och en medvetenhet kring engcon och tiltrotatorn via sociala medier, säger Krister Blomgren, VD på engcon Group. Vi får dessutom direktkontakt med våra slutkunder och kan på ett enkelt sätt visa hur de sparar bränsle och jobba mera effektivt med hjälp av en tiltrotator, fortsätter han.

Japan är en stor grävmaskinsmarknad som köper in cirka 60 000 nya maskiner varje år, men kunskapen om tiltrotatorn och dess fördelar är låg, vilket är något som engcon nu ska förändra. engcon har haft verksamhet i Japan sedan 2018 genom samarbetsavtal med Kobelco, ett samarbete som fortfarande är aktuellt. Genom de nytecknade samarbetsavtalen öppnar sig dessutom helt nya möjligheter för att växa i landet.

– Det här är två strategiskt viktiga avtal för oss, engcon har stora ambitioner för Japan, andelen tiltrotatorer i landet är låg och vi ser en enorm potential för våra produkter i landet, säger Krister Blomgren. Med två nya och viktiga samarbetspartners stärker vi engcons ställning i landet. Deras kunskap om den japanska marknaden är ovärderlig för oss. Tillsammans kommer vi att förändra den grävande världen, fortsätter han.

Samarbetsavtalen undertecknades under högtidliga former i Strömsund med en stor delegation från Japan på plats.

Upplagd text: Barbro Ericson

Foto: engcon

affarsnyttnorr

Kommentarer är avstängda.