Krister Blomgren, VD på engcon Group. Arkivbild Be.

engcon stärker sin position i Norge med lokalt säljbolag

nyheter

2022-11-29 engcon, den världsledande tillverkaren av tiltrotatorer, stärker sin lokala närvaro i Norge från årsskiftet genom att etablera ett eget säljbolag utanför Oslo. Tillväxtmöjligheterna på den norska marknaden bedöms goda och en lokal verksamhet bygger värdefulla relationer med slutanvändarna.

engcon har varit verksam på den norska marknaden sedan 1995. Etableringen av ett eget säljbolag syftar till att ytterligare stärka företagets närvaro på den norska marknaden.

– Att etablera ett eget säljbolag i Norge har länge varit högt upp på vår lista, säger engcons VD Krister Blomgren i ett pressmeddelande.

Det finns stor potential för oss i Norge och genom vår direkta närvaro kan vi arbeta nära våra slutkunder och tillgodose deras behov nu och i framtiden, fortsätter han.

Rekrytering av personal för uppbyggnaden av den lokala verksamheten pågår. Landschefen i Norge, Morten Fjeld Nielsen, har stor erfarenhet av både engcons produkter och företaget då han tidigare arbetat som säljchef för den lokala distributör som engcon haft ett långvarigt samarbete med.

– Att bygga en ny organisation baserat på en produkt som är välkänd i Norge är ett spännande uppdrag. Skillnaden nu är att vi är en del av engcon på riktigt, den direkta närheten till moderbolaget kommer att göra oss till ett starkare och mera flexibelt bolag, säger Morten Fjeld Nielsen.

engcon Norge öppnar sina nya lokaler på Skedsmo utanför Oslo i januari 2023 och verksamheten kommer att bestå av säljare och teknisk personal som ska ansvara för den norska marknaden.

Upplagd text: Barbro Ericson

affarsnyttnorr