Arkivbild engcon. Tidigare utställning.

engcon på årets största maskinmässa i Paris

nyheter

2024-03-26 engcon deltar på den internationella mässan Intermat i Paris den 24 till och med den 27 april. Årets största maskinmässa,

Den 24–27 april är det dags för årets största maskinmässa, Intermat, i Paris, Frankrike. Fokus för engcon är den 3:e generationens tiltrotator som nu finns till försäljning. I engcons monter kommer det att finnas fyra olika grävmaskiner för att enkelt visa alla fördelar som det innebär att utrusta grävmaskinen med en tiltrotator. Förutom att tiltrotatorn står i centrum visar engcon upp sitt breda sortiment av grävmaskinstillbehör.

Den svenska tiltrotatortillverkaren engcon levererar tiltrotatorer, redskap och tillbehör till grävmaskiner över hela världen. Sortimentet, som är väl etablerat i Norden, har de senaste åren spridits sig till stora delar av Europa. engcon har varit aktiv på den franska marknaden sedan 2002 och deltagandet på Intermat är ytterligare ett steg i engcons ambition att öka sina marknadsandelar både i Frankrike och övriga Europa.

– Vi vet hur stor betydelse det har att se våra produkter i arbete eftersom många knappt kan tro att tiltrotatorn verkligen är så effektiv som den faktiskt är. Därför lägger vi stort fokus på att köra demonstrationer och erbjuda provkörning i vår monter på Intermat, säger Martin Engström, Product Manager på engcon, och fortsätter:

Från tidigare Från tidigare utställning. Foto: engcon

– Med vår tiltrotator ökar effektiviteten och säkerheten. En tiltrotator tillsammans med våra tillbehör ersätter andra maskiner och bidrar till att jobbet kan göras mer effektivt och bränslesnålt. På så sätt är tiltrotatorn en utmärkt investering för den som vill hinna med fler uppdrag på kortare tid.

EC-Oil, som är engcons system för automatisk koppling av hydrauliska redskap, kommer också att visas på plats.

– Med EC-Oil byter du på ett säkert sätt tillbehör sekundsnabbt och du slipper slangar eller elkablar som rör sig vid koppling vilket minskar risken för klämskador och slitage, säger Martin Engström.

Från tidigare utställning. Foto: engcon

I engcons monter finns möjlighet att själv provköra grävmaskin med tiltrotator, alternativt se en rutinerad förare visa hur man bäst arbetar med marknadens modernaste utrustning. Det kommer att finnas tre maskiner för provkörning: Kobelco SK75, Volvo ECR58 och Develon DX35 utrustad med både skopor och andra hydrauliska redskap. Våra rutinerade förare kommer att köra en Volvo ECR145.

Upplagd text: Barbro Ericson

affarsnyttnorr