engcon lanserar ny storlek på markvibrator

nyheter

2024-02-23 engcon, den världsledande tillverkaren av tiltrotatorer lanserar nu en ny storlek i sin serie av markvibratorer som passar till de större grävmaskinerna i storleksklassen från 19 ton med fäste S70 eller S80.
engcons PC-modeller av markvibrator är lågflödeskrävande och speciellt utvecklade för användning under en tiltrotator för att minska antalet maskiner och redskap. Dessutom ökar säkerheten eftersom ingen person behöver vara nere i ett schakt som riskerar att rasa av vibrationerna.

Likt övriga hydrauliska redskap från engcon är EC-Oil automatiskt snabbfästessystem standard på markvibratorerna. Det innebär att du kan koppla dessa utan att lämna hytten. Hydrauliken kopplas automatiskt med EC-Oil vilket gör att du också sparar både tid och pengar. Tidigare har engcons PC modeller funnits i mindre storlekar – nu lanseras alltså en ny modell för de större grävmaskinerna.

– Otroligt kul att kunna erbjuda ytterligare en storlek i vår PC-serie, säger Martin Engström, produktchef på engcon.

– Det här är ytterligare steg i att bredda vårt sortiment, oavsett grävmaskinsstorlek ska slutkunden kunna använda våra smarta och effektiva redskap i sitt dagliga arbete för att öka lönsamheten, fortsätter han.

Fördelar med engcons PC-modeller:

  • Anpassad för tiltrotatorer med EC-Oil.
  • EC-Oil automatiskt snabbfästessystem som standard.
  • Flera användningsområden med tiltrotator, där det tidigare var omöjligt att jobba, till exempel i branta slutningar eller i slänter.
  • Ny designad vibroenhet/generator som möjliggör minskat hydraulflöde och ökad packningskraft.
  • Inga lyft med handdrivna markvibratorer som kan tappas eller svänga in i personal eller omgivning.
  • Färre slangar som kan gå sönder och nötas av eftersom ingen läckoljeledning behövs.

Läs mer här om våra PC modeller: Markvibratorer | engcon

Upplagd text: Barbro Ericson

Foto: engcon

affarsnyttnorr