Engcon etablerar verksamhet i Kanada

nyheter

2021-03-30 2017 tog Engcon steget över atlanten och etablerade sig i Nordamerika med bolaget Engcon North America Inc. Säljkontor och lager upprättades i Connecticut och med en stadigt ökande försäljning över hela Nordamerika tar nu Engcon nästa steg – och startar verksamhet i Kanada.

– Det känns riktigt bra att vi nu tar ett tydligt kliv in på den kanadensiska marknaden! Basen för Engcon North America kommer fortfarande att vara i Connecticut. Men med tvåspråkig personal på plats i Montreal kommer vi den kanadensiska marknaden närmare på ett flertal sätt, säger Morten Solgaard, Managing Director på Engcon North America.

Morten kommer ansvara för kontoret i Montreal, som blir det tolfte med Engcons skyltar på fasaden. Sedan tidigare finns kontor i Sverige, Norge, Finland, Danmark, Storbritannien, Tyskland, Nederländerna, Frankrike, USA, Australien och Korea.

– Vi har bra erfarenhet av nyetableringar och vet att varje land har sina utmaningar med regelverk, transportlösningar och språkutmaningar med mera. Att vi nu etablerar oss i Kanada kommer innebära många fördelar för våra kunder och för oss som företag, säger Morten Solgaard.

Kanada-kontoret bemannas även av platschef och säljare
Engcon Canada kommer till en början att bemannas av platschefen Anthony Wolch samt en säljare som nu ska rekryteras. På platskontoret i Montreal kommer det även byggas upp ett reservdelslager för de mest frekventa reservdelarna. Behövs det kompletteras med annat tas det från Engcon North Americas lager i Connecticut.

– Min roll blir först och främst att utveckla befintliga kundrelationer och att skapa nya, samt utöka nätverket av servicepartners. Just nu har vi tre servicepartners men de ska bli flera, berättar Anthony Wolch.

Anthonys franska bakgrund kommer självklart vara till en fördel för den franskspråkiga delen av Kanada men engelskan är heller inget problem då han arbetat på Engcon under många år.

– Engcon är ett internationellt företag och engelska är vårt koncernspråk så det känns bekvämt för mig att prata både franska och engelska, säger Anthony Wolch.

Engcons smarta lösningar ger nya möjligheter för kanadensiska entreprenörer
Anthony menar också att Engcons automatiska snabbfästen och tiltrotatorer i kombination med företagets smarta verktyg, kommer ge de kanadensiska entreprenörerna nya möjligheter till fler typer av uppdrag och ökad lönsamhet.

– När entreprenörerna upptäcker fördelarna med Engcons tiltrotatorer och det automatiska snabbfästessystemet EC-Oil, där föraren kan koppla hydrauliska redskap utan att kliva ur hytten, kommer de inse att våra produkter kommer att göra deras verksamhet ännu mer lönsam, avslutar Anthony Wolch.

Upplagd text: Barbro Ericson

affarsnyttnorr