Emil Persson ett starkt namn till Flyktingloppet

nyheter

2023-03-13 Ledarna för världscuploppet i långdistanslopp, Visma Ski Classics, kommer till årets Flyktinglopp, men framför allt Emil Persson kommer att möta hård konkurrens.

Det är nu bara någon vecka kvar till 71:a Flyktingloppet mellan Nordli i Norge och Gäddede i Sverige, och anmälningstiden går ut den 19 mars. Efter två år av Coronastängning genomfördes 70-årsjubileet 2022 med nästan 1000 deltagare.

Tävlingen krockar nu med avslutningshelgen av årets världscup i Lahtis som går samma helg, men långdistans-VM har en helg ledigt. Som Challengers-arrangör finns det poäng att hämta även i Flyktingloppet.

Arkivbild från Flyktingloppet.

Ida Dahl, Team Engcon, som leder damklassen, är redan anmäld till Flyktingloppet och flera damer är på gång.

I herrklassen leder Emil Persson, Team 157 Ski Team, och han är även anmäld till årets Flyktinglopp. Persson som vann årets Vasalopp. Han möter hård konkurrens från bland andra Max Novak, Team Aker Dehlie och Kasper Stadås, Team Ragde Charge, som ligger på andra och fjärde plats totalt.

Men även vinnaren av Flyktingloppet 2019 Oskar Kardin, Team Ragne Charge, som ligger på 11:e plats totalt blir en stark utmanare till formstarke Persson den 26 mars. Han slutade som 7:a i årets Vasalopp. Stadås slutade 2:a och Novak 9:a i Vasaloppet.

Arrangörerna förväntar sig fler spännande registreringar innan anmälningsfristen går ut den 19 mars.

Det är alltså ett bra tillfälle för andra duktiga skidåkare från Norge och Sverige att prova på världseliten i årets världscuplopp i långdistans under årets Flyktinglopp mellan Nordli och Gäddede.

För alla andra kan arrangören återigen locka med utlottning av en skoter. Flyktingloppet lottar ut en snöskoter 2027 till ett värde av 150 000 kr. Vi drar 10 personer varje år som fullföljer Flyktingloppet från 2023-2027. Efter loppet  2027, när Flyktingloppet firar 75-års jubileum, har vi 50 namn och bland dessa namn drar vi vinnaren av snöskotern, uppges i ett pressmeddelande.

Du kan gå in på engcons annons där får du viktig information om transporter med mera. Annonsbannern ligger längst upp på Affärsnytt Norrs sida, klicka på den.

Text o arkivbild: Barbro Ericson

affarsnyttnorr