Dundermarknaden i Strömsund – Jämtlands stora evenemang

nyheter

2024-05-17  Nu är det dags att gratulera Dundermarknaden i Strömsund som fyller 40 år. Arrangörsstaben utlovar ett evenemang utöver det vanliga till länets stora evenemang.   

Dundermarknaden har under åren varit en av länets största arrangemang och i år uppges artisterna vara av största kaliber och därför kommer det att sättas en maxgräns som kan behövas till exempl vid Hoojas uppträdande. Att det är en publikfavorit råder ingen tvekan och som kommer att slå alla tidigare publikrekord, enligt arrangörsstaben. Dunderveckan pågår under tiden 30 juni till 7 juli.

Arrangörerna har lyckats boka in det bästa av det bästa, som man kan notera av deras uttalanden. Och då trycker man lite särskilt på bokningen av Hooja, gruppen som kommer från Norrbotten och som genom åren lockat storpublik. Arrangörerna kan känna stolthet när de presenterar programmet med artister som drar.

Här nämner man Hoojas turnéplan under sommaren där alltså Strömsund finns på listan liksom Liseberg, Dalhalla, Borgholms slottsruin och Skansen. Det är med befogad stolthet som Karin Wöyer Amcoff, en i arrangörsstaben berättar om deras framgångsrika arbete med artister.

Det är under fredagens arrangemang med Hooja som Dundermarknadsgänget räknar med storpublik som innebär stort tryck och framme vid scenen kommer showen även visas på en storbildsskärm. Och för första gången i Dundermarknadens historia har ett maxtak satts för antalet besökare. Som mest tillåts 7 500 personer på området.

I år pratar vi om ett storarrangemang som beräknas bli det största hittills och säkerhetsfrågan ligger högt på agendan. Här får inga luckor uppstå och därför har kommittén haft flera möten med polis, ambulans, vakter och brandkår.

För att underlätta det största trycket har möjligheterna till förköp av biljetter t ex via tickster funnits en längre tid. Det kommer även att finns flera insläppsingångar på fredagen. Nytt för i år är även att biljettköpen vid ingångarna blir kontantfria, så det blir swish eller kort som gäller. Väskförbudet som gäller i hela Sverige kommer självklart även att gälla för Dundermarknaden.

Så har vi Hårdrocksbandet Wizzard, gruppen som bildades i Hoting på 80-talet och som idag är än populärare än när tiden va ung. De uppträder på torsdagkväll.

Dessutom på torsdagenskvällen uppträder barndomsvännerna Wilma Roos och Maja Faugert  – Två Blondinas – från Hammerdal, som arrangörerna tror kommer att locka många unga.

På lördagen uppträder Nanne Grönvall på scenen med sin bejublade hyllningskonsert till Tina Turner.

Förra årets succé Masked Singers kommer självklart tillbaks. Där publiken får gissa vilka ”lokala personer” som döljer sig bakom maskerna.

Dundermarknaden fortsätter även med det populära eventet Flottecruising.

Att sommarens Dundermarknad kommer att slå alla tidigare rekord är arrangörsstaben säker på och nu är det bara att hoppas att vädrets makter står på deras sida.

Men det är flera nyheter på programmet.

Till exempel Linedanceuppvisningen och föreställningen från Norrdans: Stuff in the park på invigningsdagen samt starke man-tävlingen på lördagen.

Dundermarknaden är ett av de största evenemangen i länet och Dunderveckan kommer att fyllas med många kul event för alla åldrar.

Text: Barbro Ericson

 

affarsnyttnorr