Chef för vård- och socialförvaltningen

nyheter

2024-01-12 Vill du ha ett intressant och viktigt arbete och samtidigt bidra till invånarnas välfärd i Strömsunds kommun? Då ska du söka tjänsten som chef för vård- och socialförvaltningen! Sista ansökningsdag är 4 februari 2024.

Vård- och socialförvaltningen är en av kommunens största förvaltningar och samlar kommunens verksamheter inom äldreomsorg, hälso- och sjukvård, individ- och familjeomsorg samt stöd och service. Förvaltningen har ca 540 årsmedarbetare. Nu söker vi en chef till vård- och socialförvaltningen som vill leda och utveckla förvaltningen samt få medarbetarna att känna delaktighet, växa och utvecklas.

Vi erbjuder en omväxlande och bred roll där du kommer att arbeta strategiskt med att utveckla förvaltningen. Du leder verksamheten inom vård- och socialförvaltningen genom fem verksamhetschefer i en ledningsgrupp. Du ansvarar för att arbetet bedrivs i enlighet med de regelverk som utgör ramarna för verksamheten samt verkar för en god arbetsmiljö.

Tillsammans med förvaltningens chefer kommer du att kvalitetssäkra, samverka och vidareutveckla förvaltningens arbete för att uppnå uppsatta mål. Du initierar och bereder ärenden gentemot socialnämnden och verkställer beslut som socialnämnden fattat.

Som chef för vård- och socialförvaltningen är du en del av kommunledningen där du förväntas ta aktiv del i kommunens gemensamma utveckling. Du företräder verksamheten i olika sammanhang, både internt och externt. Som representant för Strömsunds kommun driver du självständigt frågor både inom och utanför förvaltningen med fokus på det som är bäst för kommunen som helhet. Du samarbetar med den politiska ledningen, tjänstepersoner och fackliga förtroendevalda inom kommunen samt skapar goda relationer både internt och externt. Din närmsta chef är kommundirektören och du ingår i koncernledningsgruppen.

Låter det intressesant? Då lämnar du din ansökan på Adeccos webbplats. Sista ansökningsdag 4 februari.

Gudrun Öjbrandt har valt att gå i pension. Hon har arbetat inom kommunen de senaste 25 åren, varav de senaste fem som högsta hönset inom förvaltningen. Nu planerar hon att gå i pension.

Från och med den 1 juli i sommar kommer hon i stället att efterträdas av någon annan. Den rekryteringen startar omgående, skriver Strömsunds kommun på sin hemsida.

Upplagd text o arkivbild: Barbro Ericson

affarsnyttnorr