Bild privat.

Björn attackerade björnjägare utan vapen

nyheter

2021-08-24 I lördags var första dagen för björnjakt och bland annat i Ringvattnet samlades ett antal jägare. På söndag vid jakt i de björntäta skogarna mellan Ringvattnet och Näxåsen blev en jägare attackerad och rejält biten. En olycka som kunnat sluta mycket illa.

I helgen började björnjakten i Jämtland och i Ringvattnet samlades ett antal för att jaga i det björntäta området. Jakten pågick mellan Ringvattnet och Näxåsen, en av hundförarna hade sin hund ute på skogen och när jakten var avblåst för dagen lämnade han sitt vapen i bilen och gick iväg för att hämta igen hunden som pejlen visade vart den befann sig.

Jägaren möts då av både en björn och hunden, björnen rusar mot jägaren, jägaren försöker fly. Han hoppar över några nedfallna träd men fastnar mellan stammarna. Björnen rusar på honom, biter först i magen och sedan i baken. Att jägaren fastnade mellan stammarna kan ha räddat honom från ytterligare svåra bitskador.

Hunden gör utfall mot björnen och därmed riktar sig intresset åt annat håll än jägaren. Vid bilen som var parkerad på en skogsbilväg står hans jaktkompis och hör ett skrik inifrån skogen i och med att mannen blir biten. Avståndet kan ha varit runt 200 meter. Den skadade mannen tar sig själv till bilen och det blir snabb transport till sjukhuset.

Han blev biten både i magen och i baken och det blev ett antal stygn för att återställa skadorna. Det här hände på söndag och på måndag åkte mannen tillbaka till sitt hem i Norge.

Text: Barbro Ericson

Foto: Privat

affarsnyttnorr