Bilden får symbolisera vinter i Jämtland. Snö och storm. Foto: Be

Svåra väderförhållanden – stormvindar i fjälltrakterna

nyheter

2024-02-1 Under natten och morgonen mot torsdag utfärdade SMHI orange och gula varningar för hård vind bland annat i de norra delarna av Jämtland. I Stekenjokk uppmättes rekordvindar för området med 51,8 meter i sekunden.

Vid mätstationen i Stekenjokk uppmättes under morgonen medelvindar på 51,8 meter per sekund och motsvarar drygt 180 kilometer i timmen.  Det betyder, enligt SMHI att det skulle vara nytt vindrekord i området. Hittillsvarande rekord uppmättes i januari 2017 till 47,8, i Stekenjokk.

Orange vädervarningar från SMHI för fjälltrakterna i nordligaste delen av Jämtland, samt ett något större område i norra Jämtland torsdag 1 februari!

UPPDATERAD PROGNOS:

  • Den första varningen gäller från klockan 1.00 natten mot torsdag och fram till klockan 14.00. Denna varning gäller endast den allra nordligaste delen av Jämtlands län.
  • Den andra varningen gäller också torsdagen den 1 februari men mellan klockan 00.00 och 14.00. Varningen gäller kraftiga vindar och omfattar ett något större område i norra Jämtland.

Räkna med hård till mycket hård och snöbyar som kan vara kraftiga. SMHI avråder starkt från att ge sig ut på fjället!

Upplagd text: Barbro Ericson

affarsnyttnorr