Här fann Säkerhetspolisen ett lertal tunnor med vätska.

Här fann Säkerhetspolisen ett lertal tunnor med vätska.

Terrorhärvan växer flera inblandade

nyheter

2018-05-28 Tidigt nu på måndagmorron greps ytterligare en man i Strockholmstrakten som misstänkt för inblandning i terroristförberedelserna där en Uzbek i Strömsund var en av de gripna. Nu är totalt fyra personer gripna och härvan kan ytterligare växa.

På måndag morgon greps en man i Stockholm som misstänkt för inblandning i förberedelse för ett terrordåd.  Den nu misstänkte som anhållits uppges ha varit med och finansierat de terrorbrott som de övriga förberett. Den i dag gripne mannen har varit anhållen i sin frånvaro en tid.

Det var den 30 april som Säkerhetspolisen slog till, bland annat på en fastighet i Strömsund som en av männen äger. Ett flertal tunnor kunde då tas i beslag som innehöll olika kemikalier.

Två av dem är på sannolika skäl misstänkta för föreberedelse till terroristbrott, medan den tredje är på sannolika skäl misstänkt för förberedelse till terroristbrott samt brott mot lagen om straff för finansiering av särskilt allvarlig brottslighet, skriver Säpo i ett pressmeddelande.

Och nu på måndagsmorgonen anhölls en fjärde person med anknytning till utredningen. Denna person är också misstänkt för brott mot lagen om straff för finansiering av särskilt allvarlig brottslighet.

Vid Säkerhetspolisen uppges att utredningen fortsätter och man kan inte utesluta att fler personer kommer att gripas.

Mycket bevismaterial beslagtogs

Säpo hade spanat mot männen en längre tid innan tillslaget som gjordes i slutet av april. Man misstänkte att männen planerat terrorhandlingar med internationell koppling.

affarsnyttnorr