Foto: Åke Bengtzon.
Fr v: Torbjörn Edlund, Hans Bergman, Inga Överström samt Robert Sadura.

Foto: Åke Bengtzon. Fr v: Torbjörn Edlund, Hans Bergman, Inga Överström samt Robert Sadura.

En Schubertiad, som skulle gjort självaste Schubert glad!

nyheter

2016-10-29 På söndagskvällen 16 oktober bjöd ”Sikås musik” på ett av sina många förnämliga arrangemang. En fulltalig publikskara fick njuta av en verkligt fin kammarmusikalisk upplevelse!

Sikås musik:
I Inga Överströms vackra hem bjöds vi på musik av tonsättare som Bach, Schubert, Chopin, Sadura, Masenét, W.P. Berger och R. Rodgers!
Programmet innehöll violin- liksom pianosolon. Dessutom violin och piano tillsammans.
Allt med bravur och ypperlig gestaltning framfört av pianisten/tonsättaren Robert Sadura, Sikås och violinisten Inga Överström, även hon från Sikås.
89 åriga Inga, har tidigare i sin musikerprofession under 20 års tid varit en av orkestermedlemmarna i Kungliga Hovkapellet på Operan i Stockholm!
Robert Sadura har en gedigen musikalisk högskoleutbildning i såväl solopiano, komposition, arrangering etc. samt verkat som utövande musiker inom ett flertal genrer i ett stort antal konserter och studioinspelningar. Han skriver musik och har uruppfört och spelat in ett flertal verk inom jazz, klassiskt, tolvton etc.
I konserten medverkade även trubaduren Hans Bergman, som inledde med två fina egenskrivna visor med text som belyste hur viktigt det är att älska varandra.
Sångaren/textförfattaren/kompositören Torbjörn Edlund, Östersund framträdde med egna jazzballaden ” God is all ” samt Franz Schuberts ” Ave Maria ”
Den fina musikunderhållningens paus innehöll av Inga hembakta delikatesser, kaffe och the som ytterligare förhöjde kvällens totalupplevelse. Detta märktes också i publikens livliga minglande!
Efter rungande applåder gjorde sig Per Stjärnström till tolk för den samlade publiken. Han tackade de medverkande för, som han uttryckte det, en mycket varierad och härlig musikupplevelse samt smakligt fika.
För framtiden gäller nu att hålla ögon och öron öppna när tonerna återigen ska ljuda från det Överströmska hemmet i ”MUSIKås”

Text och foto: Åke Bengtzon

affarsnyttnorr