Svenska Skidskytteförbundet ställer in alla nationella evenemang

nyheter

2020-03-12 Med anledning av Folkhälsmyndighetens rekommendationer och det regeringsbeslut som togs under gårdagen har förbundsstyrelsen idag beslutat att ställa in samtliga nationella tävlingar i Förbundets regi och råder alla klubbar och arrangörer att ställa in alla evenemang som samlar större grupper av människor.

Pressmeddelande

Det känns självklart att vi som idrott ska ta ett tydligt samhällsansvar för att minska smittspridningen, därför är det här ett enkelt beslut i en svår tid, säger förbundets ordförande Sofia Domeij

Nationellt är det främst USM och JSM som skulle arrangeras i Sollefteå 20 – 22 mars som ställs in. I tillägg skall nämnas att Riksidrottsförbundet under gårdagen beslöt att ställa in SM-veckan vinter.

Beträffande internationella tävlingar så följer vi IBU´s rekommendationer och de nationella arrangörernas riktlinjer, uppger Skidskytteförbundets Generalsekreterare Bengt Jönsson.

Beslutet gäller tills vidare. Skidskytteförbundet följer noggrant utvecklingen och kommer kontinuerligt informera om eventuella förändringar

Sverige – Världsledande inom skidskytte

Svenska Skidskytteförbundet arbetar för att bredda och popularisera skidskytte samt skapa förutsättningar för eliten att nå internationell toppklass. Vi verkar för ett aktivt ungdomsarbete, kombination av idrott och utbildning, utveckling av anläggningar, internationellt samarbete samt information och marknadsföring av svenskt skidskytte. Detta gör vi utifrån våra värderingar gemenskap, ärlighet, jämställdhet, kvalitet, utveckling och affärsmässighet. Ambitionen är att Sverige ska vara världsledande inom skidskytte.

affarsnyttnorr