En tuffing från Nordan Nälden, Atlas 2,5 år Foto: Carhrine Blixth.

Vilken kanondag – Dunderjakt i Strömsund

nyheter

2021-09-4 I strålande sol kom folk till Hembygdsgården när Engcon i samarbete med IFK Dundermarknan ordnade en familjedag under namnet Dunderjakt. Dagen innehöll det mesta för att falla folk i smaken. Men också hundarna fick ett hörn att roa sig på. Nämligen att skälla på björn.

Från Nordan Nälden kom jägaren Robin Öhnstedt med hunden Atlas 2,5 år. Nu skulle den unga hunden testas om han kunde tas med i skogarna för att jaga björn. Det visade sig vara en riktig tuffing och ingen som backar i första taget. Robin berättar:

-Han har inte varit med på någon björnjakt än men däremot har vi testat om han vågar ta upp björn eller hur det är. Vi har testat några gånger tidigare på det här sättet, en uppstoppad björn som rullar fram på en ställning, och vid varje tillfälle har det blivit godkänt.

I Strömsund var det Jocke Mikaelsson och Mathias Johansson som hade med sig det mobila  övningsobjektet och skötte björnens framfart.

-Hittills i dag, ungefär vid 13-tiden, har vi haft runt 15 ekipage som har provat på att skälla på björnen. Allt från schäfer till taxar. Med mer eller mindre goda resultat, berättar Jocke.

Ja dagen har verkligen lockat ut familjer i alla åldrar till en härlig Hembygdsgård där solen strålade och folk kunde sitta i små grupper. Här har ingenting lämnats åt slumpen beträffande försiktighetsåtgärder mot Covid-19 och i fredags eftermiddag var Polisen på plats för att godkänna bordsplaceringar med mera. Här finns information om att hålla avstånd, det finns handsprit och folk uppmanas att inte ”hoppa över skaklarna” och börja bli allt för kramig när dagen börja lida mot kväll.

Karin Amcoff presenterar Patriks Combo och talar sig varm om dessa pojkar som hon verkligen älskar.

Så har vi ju Patriks Combo på plats, när de spelar upp och charmar publiken, då är det många som rycks med i tonerna men att delta i allsången var si så där. Men det är ju bara att konstatera, de här killarna charmar ju publiken oavsett åldern.

Ja dagen lider mot kväll och det blir fortsatt underhållning i serveringstältet där företaget Big River Camp från Storåbränna står för utskänkningen av både mat och dryck.

Avslutningsvis kan man säga, vilken härlig familjedag som lockade så många besökare tack vare Engcon och IFK Strömsunds Dundermarknad.

Gå in och se flera bilder i vår galleria.

Text: Barbro Ericson

affarsnyttnorr